Schițele ei au ajutat la rezolvarea a peste 1000 de crime. Vezi aici cine e
Data publicării:
Autor: Cincu Catalin
WhatsApp
Lois Gibson
Lois Gibson

Lois Gibson este omologată în Cartea Recordurilor drept cea mai de succes artistă care desenează în slujba poliției. Portretele-robot realizate de ea i-au ajutat pe polițiștii din Texas să aresteze sute de criminali și violatori timp de 30 de ani. Dar nu doar o mână dibace i-a asigurat lui Lois succesul, ci și talentul ei de a asculta și de a-i face pe martori și pe victime să se destăinuie.

"Toți martorii spun că nu-și pot aminti destul astfel încât să rezulte un portret-robot", spune Lois pentru Huffington Post. "Punctul cheie e să îi faci să-și amintească până și ultimele lucruri de care nu vor să-și mai aducă aminte. Am cunoscut persoane care au trecut prin cele mai negre momente ale vieții lor".

Cartea Recordurilor menționa în 2007 că desenele artistei au dus la arestarea, sau cel puțin identificarea, a 523 de persoane și la rezolvarea a peste 1000 de crime. Evident, numerele au crescut de-atunci.

"Are un talent incredibl", declară șeful Poliției din Houston, Charles McClelland. "Am asistat la cazuri în care victimele își aminteau foarte puțin când stăteau de vorbă cu detectivii, dar după trei-patru ore de discuții cu Lois, ea putea să ne facă o descriere destul de amplă".

Lois Gordon realizează în prezent aproape 100 de portrete-robot pe an, dar au fost vremuri în anii '90 când numărul lor se ridica la 300 anual. Cel puțin una din trei schițe rezultă într-o arestare, au declarat autoritățile din Houston.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel