Schiorii ruși au câștigat pentru prima dată în istorie AURUL la Jocurile Olimpice, la ștafetă - FOTO în articol
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Schiorii ruși au câștigat pentru prima dată în istorie AURUL la Jocurile Olimpice, la ștafetă  / Foto: Pixabay, de Mitja Mikolavcic
Schiorii ruși au câștigat pentru prima dată în istorie AURUL la Jocurile Olimpice, la ștafetă / Foto: Pixabay, de Mitja Mikolavcic
Schiorii ruși au câștigat pentru prima dată în istorie aurul la Jocurile Olimpice, la ștafetă.

Schiorii echipei Comitetului Olimpic Rus au devenit câștigătorii cursei de ștafetă masculine de 4 x 10 km la Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing, scrie Interfax.

Rușii, printre care Alexei Chervotkin, Alexander Bolshunov, Denis Spitsov și Serghei Ustiugov, au parcurs distanța într-o 1 oră și 54 minute 50,7 secunde. Ustiugov a trecut linia de sosire cu steagul Comitetului Olimpic Rus în mâini. Acest lucru a devenit posibil datorită faptului că, în timpul cursei, schiorii au înaintat și au obținut un avans în fața adversarilor.

VEZI ȘI: Patinatoarea Kamila Valieva, prinsă dopată la JO Beijing 2022. Acum câteva zile, uimea lumea

Locul doi a fost ocupat de echipa norvegiană, rămânând în urma rușilor cu 1 minut și 7,2 secunde. Medalia de bronz a revenit Franței, echipa având un timp mai mare decât cel al Rusiei cu 1 minut și 16,4 secunde. Astfel, Comitetului Olimpic Rus a obținut a patra medalie de aur. Rușii au și patru medalii de argint și șase de bronz.

Succesul schiorilor din Rusia la Beijing


Înainte, din partea rușilor, medalia de aur la Jocurile de la Beijing a fost câștigată de Bolshunov la skiatlon și echipa feminină (Yulia Stupak, Natalya Nepryaeva, Tatyana Sorina, Veronika Stepanova) la ștafetă. Argintul a fost obținut de Denis Spitsov și Nepryaeva la skiatlon, iar bronzul de Alexander Terentiev, la sprint.

Aurul a fost câștigat de schiorii ruși  la ștafetă pentru prima oară la Jocurile Olimpice. Schiorii sovietici au câștigat ultima dată această cursă la Jocurile din 1980 de la Lake Placid.

Jocurile de la Beijing au loc în perioada 4-20 februarie. Din cauza sancțiunilor, sportivii ruși concurează sub steagul Comitetului Olimpic Rus.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel