Schiori surprinși de o avalanșă în Munții Rodnei. "Aventura vieții lor se putea încheia tragic" - Video în articol
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
Mai mulți schiori au fost surprinși de o avalanșă în Munții Rodnei.

Mai mulți schiori au fost surprinși de o avalanșă în Munții Rodnei, anunță Salvamont Maramureș. Un alt schior a filmat momentul. Din fericire, pasionați de schi de tură au scăpat nevătămați.

"În imaginile de mai jos surprinse de un turist ieri, sâmbăta 20 Aprilie 2024 în "Y"-ul din Vf Gărgălău, M-tii Rodnei, Maramureș mai mulți pasionați de schi de tură au trăit probabil aventura vieții lor, aventura care se putea încheia tragic, dar din fericire s-a terminat cu bine pentru ei până la urma.

În filmări se observa un schior care coboară și imediat după el cum pleacă o avalanșă. La un moment dat acel schior/de fapt o schioare - fiindcă am înțeles că a fost vorba de o persoana de sex feminin, a fost prinsa în avalanșă, acoperita de zăpadă și tarata până la poalele muntelui. Doar norocul a făcut că aceasta să poată ieși teafără de sub zăpadă.

Recomandările Salvamont Maramureș

Stratul de zăpadă nou depus nu are priza cu stratul mai vechi și poate pleca foarte ușor. Temperaturile pozitive din ultima perioada au dus la apariția mai multor avalanșe. Practicarea schiatului de tură în astfel de condiții în zonele expuse fără o informare în prealabil poate duce la situații tragice.

Salvamont Maramureș recomanda prudenta maxima în alegerea rutelor la altitudini de peste 1600 m și mai ales informare înaintea parcurgerii unor trasee atât pe schiuri de tură, acolo unde zăpadă mai persista cât și pedestru. Pentru orice problema apărută pe munte nu ezitați să sunați la 112 sau 0SALVAMONT", se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Salvamont Maramureș.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel