Schimbările climatice, impact multiplu asupra societății. Papa Francisc: Pământul are febră. Și este bolnav
Data publicării:
Autor: Sonia Baciu
WhatsApp
FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres
Papa Francisc susține că schimbările climatice au un impact multiplu asupra societății, cei mai afectați fiind săracii.

Papa Francisc i-a îndemnat, vineri, pe oamenii din întreaga lume să protejeze mai bine mediul înconjurător,  în contextul în care ne confruntăm cu schimbări climatice cu impact în multe zone ale lumii. Îndemnul suveranului pontif a fost făcut înaintea unei călătorii de 12 zile în Asia de Sud-Est, săptămâna viitoare, în timpul căreia papa Francisc este așteptat să lanseze un apel la acțiuni globale privind schimbările climatice, informează Reuters, scrie Agerpres.

”Dacă am lua temperatura planetei noastre, aceasta ne-ar spune că Pământul are febră. Și că este bolnav”, a declarat papa Francisc într-un mesaj video. ”Trebuie să ne angajăm pentru... a proteja natura, schimbându-ne obiceiurile personale și comunitare”, a adăugat el.

Citește și: Vine toamna, dar nu prea. Florinela Georgescu (ANM), prognoza pentru săptămâna viitoare: Un nou val de aer tropical din Africa / video

Papa Francisc lansează un mesaj video în fiecare lună pentru a anunța intențiile sale de rugăciune pentru luna respectivă. Intenția pentru luna septembrie este ”pentru plânsul Pământului”.

În vârstă de 87 de ani, liderul spiritual al Bisericii Catolice va părăsi luni Vaticanul pentru a pleca într-o vizită oficială în Indonezia, Papua Noua Guinee, Timorul de Est și Singapore.

De asemenea, Papa Francisc a subliniat importanța problemelor de mediu de-a lungul celor 11 ani ai pontificatului său. Astfel, fiecare dintre țările incluse în turneul său din perioada 2-13 septembrie se confruntă cu pericole generate de încălzirea climei globale, inclusiv cu creșterea nivelului mărilor și cu valuri de căldură și taifunuri tot mai severe și mai imprevizibile.

Papa Francisc: Nu sunt doar ecologice, ci și sociale, economice și politice

În înregistrarea sa video de vineri, papa Francisc a declarat că schimbările climatice necesită acțiuni ”care nu sunt doar ecologice, ci și sociale, economice și politice”.

”Cei care suferă cel mai mult de pe urma acestor dezastre sunt săracii, cei care sunt forțați să își părăsească locuințele din cauza inundațiilor, a valurilor de căldură și a secetei”, a adăugat suveranul pontif. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel