Data actualizării:
Data publicării:

Schimbări majore. KazMunayGas, anunț privind România

Autor: Anca Murgoci | Categorie: Economie
WhatsApp

Pe fondul schimbărilor din ultimii ani, scăderea preţului petrolului, efectele crize economice, problemele geo-politice, sechestrul pe activele Rompetrol, Azamat Zhangulov, vicepreședintele KazMunayGas International, a explicat ce urmează pentru România.

Întrebat dacă este de părere că înfiinţarea acestui fond de investiţii mai este oportună, Azamat Zhangulov a spus: "România reprezintă, încă, unul dintre cele mai bune locuri pentru investiţii pentru că există o mulţime de lucruri ne-explorate sau care nu au fost finalizate. De exemplu, infrastructura din România nu este atât de bine dezvoltată, ceea ce reprezintă o oportunitate de investiţii.

Crearea fondului este o şansă pentru toată lumea, având în vedere poziţia strategică a României. România este în Europa, are acces la Marea Neagră, la fluviul Dunărea, care este un bun canal de comunicare şi transport al bunurilor către Europa de Vest. Sper că această oportunitate va fi descoperită mai repede în comparaţie cu ţările vecine, pentru ca rutele de transport principale să treacă prin România şi nu prin alte state.

Opinia noastră este că structura fondului de investiţii, în care statul român va deţine un pachet, ca partener, oferă siguranţa că acest tip de investiţii nu va fi finanţat din banii statului".

[citeste si]

"Noi, ca afacere, căutăm oportunităţi, ceea ce este un lucru normal. Avem obligaţia să sesizăm dacă există loc de afaceri sau dacă putem crea o afacere. Nu facem acest lucru dezinteresat.

Avem o aprovizionare stabilă cu ţiţei din Kazahstan. Aceasta este baza pentru echipa noastră de management, pentru operaţiunile noastre, ceea ce ne oferă nişte idei despre cum am putea să ne dezvoltăm în viitor. Mai avem un potenţial beneficiu pe care îl putem folosi şi explora prin prisma relaţiilor cu diverse organizaţii finanţatoare. Acum există un trend pentru investitorii chinezi, care caută parteneri credibili pentru a intra în parteneriate.
Înţelegerea dintre firma noastră şi compania chineză CEFC este foarte interesantă pentru ambele părţi şi ar trebui să fie interesantă şi pentru locurile în care urmează să investim.

În mod normal, este exact opusul a ceea ce se întâmplă în România - guvernele se luptă să aducă investitori pe teritoriile lor. Simţim că, în urma discuţiilor cu alte guverne din zona Mării Negre (Bulgaria, Georgia şi altele), acestea sunt foarte interesate să îşi prezinte mediul de afaceri investitorilor ca fiind în siguranţă, de încredere şi pozitiv", a mai zis Azamat Zhangulov într-un interviu pentru Bursa.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel