Schimbări la taxe şi impozite, noi propuneri de la PSD
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Sursă foto: Parlamentul României - Camera Deputaților
Sursă foto: Parlamentul României - Camera Deputaților
PSD vine cu noi propuneri pentru modificarea sistemului de taxe şi impozite. 

Conform unui comunicat de presă, social-democraţii vor supraimpozitarea cu 40% a veniturilor salariale din sistemul bugetar care depăşesc salariul preşedintelui României, dar şi supraimpozitarea pensiilor speciale, în două trepte. Astfel, PSD propune ca pentru sumele care depăşesc 9000 lei să fie aplicată o supraimpozitare de 40%, în timp ce pentru sumele care depăşesc 18.000 lei să fie aplicată o supraimpozitare de 90%. 

De asemenea, social democraţii vor şi un sistem progresiv de deduceri pentru salariile sub 4500 lei, astfel încât să se ajungă la un impozit de 0% pentru salariul minim pe economie. 

În ceea ce priveşte contribuţiile la Sănătate şi Educaţie, PSD propune o contribuţie de 0,5% din cifra de afaceri plătită de companiile care au venituri anuale de peste 100 milioane de euro. Măsura se aplică doar pentru doi ani, scrie G4Media. . 

În ceea ce privește scăderii pragului pentru încadrarea microîntreprinderilor, PSD anunță că se opune scăderii de la pragul actual de 1 milion de euro la 67.000 de euro venituri, atribuind acest prag ”fostei guvernări când a negociat Planul Național de Redresare și Reziliență al României”.

PSD arată că pragul nu poate fi mai mic de 500.000 de euro.

Reamintim că sub pragul stabilit, microîntreprinderile plătesc un impozit de 1% din cifra de afaceri. 

Schimbarea sistemului de impozitare. Ciuvică: Nu vor să facă așa ceva! Sunt convins că au traume de la Dragnea

Analistul politic Bogdan Chirieac și Mugur Ciuvică au discutat despre schimbarea sistemului de impozitare:

„Guvernul României vrea să schimbe taxele și impozitele (...). Acum vor să facă o prostie mare, cu schimbarea sistemului de impozitare“, a spus Bogdan Chirieac.

„Nu vor să facă!“, a completat Mugur Ciuvică.

„Nu vor să facă prostia?“, a insistat Bogdan Chirieac.

„Nu, e doar vrăjeală. Asta chiar e enervant, așa că...Eu, de la Tăriceanu încoace, de când a ieșit el, nu am cu cine să votez, nu țin cu cineva, dar ăștia își bat joc de electoratul lor, de oamenii care îi votează. PSD-iștii vin cu chestia aia: O să-i impozităm pe bogați ca să le dăm săracilor. Electoratul PSD asta vrea să audă, dar ei știu că nu vor face chestia asta, ci doar vorbesc despre asta. PNL-iștii vin pe invers, cu electoratul lor, noi suntem cu întreprinzătorii...întreprindeți pe dracu'. Vine și USR-ul cu ale lor pe partea cealaltă.

Ei, practic, își prostesc propriile electorate, pentru că nu o să se întâmple nimic cu codul fiscal“, a spus Mugur Ciuvică.

„Să vă audă Dumnezeu! La cât îi văd de așarnați...“, a adăugat Bogdan Chirieac.

„Probabil că vor face mici ajustări pe colo, pe colo, pe la niște cote, dar nu o să facă ei cu solidaritatea ... ce solidaritate? Vă dați seama, Ciolacu, care e așa gârbovit...Ăștia din PSD sunt convins că au traume de la Dragnea și ei au zis așa: Bă', pe Dragnea l-au băgat la pușcărie Iohannis cu serviciile și cu multinaționalele. Cam acolo văd ei pericolul și au zis: Bă', ce putem să facem noi în viața asta să îi pupăm în fund și pe Iohannis, pe servicii și pe multinaționale, ca să nu ne bage și pe noi la pușcărie?“, a explicat Mugur Ciuvică.

CITEŞTE MAI MULTE AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel