Data publicării:
Schimbarea climei, o ameninţare reală
Schimbarea climei e o ameninţare reală, afirmă directorul agenţiei ONU pentru alimentaţie, numit de administraţia Trump.
Directorul Programului Alimentar Mondial (PAM), un american numit în acest post de administraţia Trump, a apreciat marţi că schimbările climatice reprezintă o ameninţare pe plan global, relatează dpa. David Beasley, fost guvernator republican al statului Carolina de sud, este din primăvara anului trecut director executiv al agenţiei Naţiunilor Unite pentru alimentaţie.
Beasley a luat cuvântul la Roma la lansarea unui raport al ONU care a anunţat creşterea la 821 de milioane a numărului de oameni care suferă de foame pe plan mondial şi care a enunţat schimbările climatice drept unul din factorii cheie din spatele acestei creşteri.
'Impactul climatic este real: între 22 şi 23 de milioane de oameni au fost afectaţi şi au fost nevoiţi să-şi abandoneze casele din cauza schimbării climatice', a declarat directorul PAM în cadrul unei conferinţe de presă. Întrebat cum se împacă aceste comentarii cu afilierea sa politică din trecut, David Beasley a replicat că nimeni nu pune la îndoială existenţa schimbării climatice, dar este discutabil că oamenii s-ar face responsabili de ea.
Impact asupra tuturor în lume
'Schimbarea climei are impact asupra tuturor în lume, nu ne putem ascunde capul în nisip în privinţa asta. Ce se află la originea ei este o discuţie separată', a spus directorul PAM. 'Ca fost republican din SUA, nu cunosc republicani sau democraţi care să nu fie de acord că au avut loc schimbări climatice', a menţionat el. Preşedintele american Donald Trump, care anul trecut a anunţat retragerea SUA din Acordul de la Paris privind clima, a declarat în 2012 despre schimbările climatice - cu câţiva ani înainte să intre în politică - că sunt o 'farsă' inventată de chinezi pentru a submina industria americană.
David Beasley a denunţat totodată în intervenţia sa de marţi indiferenţa globală faţă de creşterea ratei foametei, sugerând că această atitudine s-ar putea explica prin aceea că 'toată lumea este obsedată de ştirile cu Trump, Brexit sau ce-o mai fi'. 'La fiecare cinci secunde, un copil moare de inaniţie, în timp ce avuţia lumii se ridică astăzi la 300 de mii de miliarde de dolari. Este inacceptabil şi de neiertat', a subliniat directorul PAM.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News