Schimbare pentru MILIOANE de conturi de Instagram: Setate AUTOMAT pe privat
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Sursa: Pexels
Sursa: Pexels
Milioane de conturi Instagram ar putea fi setate automat pe privat, anunţă compania. 

Facebook, compania mamă a Instragram, a anunţat marţi mai multe măsuri pentru protejarea copiilor şi adolescenţilor pe platformele sale. O primă măsură vizează confidenţialitatea conturilor. Utilizatorii Instagram cu vârsta de sub 16 ani vor avea contul setat automat pe privat atunci când se vor alătura platformei, a spus compania. Cu toate acestea, li se va oferi opţiunea de a trece contul pe public.

Compania a declarat că lucrează şi la o „experienţă Instagram pentru copii”. Acesta a spus că ideea unei aplicaţii axate pe copii şi adolescenţi este de a oferi părinţilor o mai mare transparenţă şi control asupra a ce accesează copiii pe Instagram.

Se estimează că aproximativ 7,5% din ultilizatorii de Instragram au vârsta cuprinsă între 13-17 ani, cea ce repezentă aproximativ 80 de milioane de persoane. Mai multe companii importante de social media au lansat, de asemenea, versiuni ale aplicaţiilor lor pentru publicul mai tânăr, de la Messenger Kids la YouTube Kids.

Verificarea vârstei copiilor este o problemă pe multe site-uri de socializare, care interzic copiii sub 13 ani, dar deseori nu reuşesc să identifice şi să elimine utilizatorii minori. Într-un postare separată, marţi, şeful produselor pentru copii şi adolescenţi de la Facebook, Pavni Diwanji, a declarat că foloseşte inteligenţa artificială pentru a îmbunătăţi această verificare şi a elimina conturile copiilor sub 13 ani, relatează Reuters.

Instagram a mai spus că lucrează să limiteze accesul la conturile copiilor a adulţilor care prezintă un comportament potenţial suspect, scrie Mediafax. 

Schimbare cu like-urile în mai 

Facebook a lansat o opţiune la nivel global care permite utilizatorilor să ascundă contorul de aprecieri pentru mesaje, iar schimbarea va fi în scurt timp disponibilă şi pe Instagram, după mai mulţi ani de teste axate pe diminuarea presiunii psihologice resimţite de utilizatorii reţelelor, informează Reuters.

Abonaţii Instagram vor avea posibilitatea de a ascunde contorul de like-uri pentru toate mesajele din fluxul de informaţii, precum şi pentru propriile mesaje. 

Adam Mosseri, şeful Instagram, a spus că scopul este de a le oferi oamenilor control asupra propriilor experienţe pe platforma de socializare. Acesta a adăugat că testele realizate pe platformă privind contorul de aprecieri nu au arătat schimbări aparte în bunăstarea psihologică a utilizatorilor, însă a polarizat opiniile referitoare la implementarea opţiunii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel