Schimbare la vârful SRI
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Preşedintele Klaus Iohannis a semnat marţi decretul privind eliberarea din funcţia de adjunct al directorului Serviciului Român de Informaţii a generalului în retragere - cu patru stele Dumitru Cocoru, informează Administraţia Prezidenţială.

General-locotenent Dumitru Cocoru a fost numit adjunct al directorului Serviciului Român de Informaţii la data de 26 ianuarie 2009. În anul 2004 i-a fost acordat gradul de general de brigadă, în anul 2010 a fost înaintat în gradul de general-maior, iar în anul 2014 a fost înaintat în gradul de general-locotenent. Anterior numirii în actuala funcţie a fost şeful Institutului pentru Tehnologii Avansate din cadrul SRI, unde a desfăşurat activităţi în domeniul cercetării şi proiectării.

Potrivit site-ului SRI, gen. Cocoru este expert criminalist în domeniul Sisteme de Telecomunicaţii, acreditat de Ministerul Justiţiei. A participat la numeroase misiuni internaţionale, la acţiuni desfăşurate în cooperare cu parteneri străini şi a contribuit la elaborarea şi implementarea, la nivelul SRI, a unor concepte moderne în domeniul cercetării şi dezvoltării tehnologiei comunicaţiilor.

În anul 1999 a obţinut titlul ştiinţific de doctor în domeniul Ştiinţe inginereşti la Academia Tehnică Militară, cu teza intitulată "Sisteme adaptive pentru îmbunătăţirea calităţii semnalelor – separarea oarbă a surselor de semnal". A desfăşurat o amplă activitate de proiectare în vederea realizării de aparate şi sisteme cu aplicaţii în domeniul comunicaţiilor. Este titular de brevet de invenţie. A absolvit Academia Tehnică Militară, specialitatea Radioelectronică de Radiolocaţie, în anul 1983. S-a născut la 17 aprilie 1958. Este căsătorit şi are doi copii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel