Schimbare incredibilă în stilul de viață al americanilor
Data publicării:
Autor: Steluța Indrei
WhatsApp
Foto: flickr.com
Foto: flickr.com
Jumătate dintre americanii adulți încearcă să slăbească, în condițiile în care epidemia de obezitate atinge cote alarmante în SUA. 

Aproape jumătate (49%) dintre americanii adulţi sunt preocupaţi de greutatea corporală şi încearcă să slăbească, indică un sondaj de amploare despre sănătatea publică, ale cărui rezultate au fost publicate joi, în contextul în care Statele Unite sunt afectate de o epidemie de obezitate, informează AFP.

Potrivit estimărilor, 40% din populaţia americană era obeză în 2015-2016, un procent care ajunge la peste 70% în cazul în care sunt luate în calcul şi persoanele supraponderale.

Cifrele prezentate de acest sondaj recent publicat de Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (Centers for Disease Control and Prevention - CDC) din Statele Unite arată că preocuparea faţă de greutatea corporală este larg răspândită în această ţară.

49% dintre persoanele cu vârste de peste 20 de ani - 42% bărbaţi şi 56% dintre femei - au declarat că au încercat să slăbească în ultimele 12 luni. Aproape şase din zece femei din grupa de vârstă 40-59 de ani au susţinut că doresc să piardă din greutatea corporală.

În medie, cu cât oamenii sunt mai aproape de obezitate, cu atât sunt mai îngrijoraţi de greutatea lor.

Studiul arată că aceste tentative nu se limitează la persoanele obeze şi supraponderale. Un sfert dintre persoanele cu greutate normală şi subponderale, o treime dintre acestea fiind femei, au declarat la rândul lor că au încercat să slăbească.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel