Schimb de replici în plenul Senatului. Mutarea unui steag, motiv de dispută
Autor: Florin Răvdan | Publicat pe: 26 iun 2019, 13:07
WhatsApp
Parlament
Parlament
Şedinţa plenului Senatului de miercuri, Ziua Drapelului Naţional, când se împlinesc 171 de ani de când a fost emis decretul prin care tricolorul a devenit steag naţional, s-a desfăşurat sub auspiciile acestui simbol. 

'Pentru că astăzi este Ziua Drapelului, vă rog să îmi permiteţi ca această şedinţă sa fie sub auspiciile tricolorului românesc, să ne desfăşurăm activitatea parlamentară sub această sărbătoare frumoasă. O să aduc drapelul României în faţa tribunei', a spus senatorul PNL Marcel Vela.

Preşedintele de şedinţă, Nicolae Moga, l-a acuzat pe colegul său că 'a furat subiectul'.

'Domnul coleg, aţi furat subiectul. Nu se procedează aşa. Vorbim de Ziua Drapelului. Ziua Drapelului e pentru toată lumea, e pentru toţi românii. E în regulă că aţi spus-o dumneavoastră, cu toate că voiam să o spunem noi. Felicitări că aţi furat subiectul!', a afirmat Moga.

Al cui este drapelul

La rândul său, Vela a spus că 'este drapelul României, nu al PSD sau al PNL'. 'Domnul preşedinte de şedinţă, sunteţi la prima dumneavoastră şedinţă şi începeţi să daţi sfaturi. Ba serviciului tehnic, ba staff-ului. (...) Vă rog frumos să vă controlaţi şi să nu spuneţi că un coleg a furat subiectul altul coleg. Este drapelul României, nu al PSD sau al PNL. PSD poate să spună orice despre drapelul României. Vă rog, nu transformaţi o sărbătoare naţională într-o răutate politică', a adăugat Vela.

Liderul grupului PSD din Senat, Şerban Nicolae, a intervenit cu rugămintea de a nu se recurge la 'gesturi politicianiste'. 'Să nu recurgem la gesturi politicianiste, să nu luam un steag din spate, care era deja acolo unde îi este locul şi să îl punem între sală şi vorbitor. Nu prin gesturi teatrale marcăm acest lucru. Ziua Drapelului trebuie să fie o zi a tuturor românilor', a spus Nicolae. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?