Schimb de replici în Guvern. Orban a întrerupt-o pe Violeta Alexandru: Știți de ce v-am rugat să vă concentrați?
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
FOTO AGERPRES
FOTO AGERPRES
Premierul Ludovic Orban a întrerupt-o pe ministrul Muncii, Violeta Alexandru, atunci când aceasta încerca să spună că are situația sub control în ceea ce privește deschiderea școlilor.

Ludovic Orban și Violeta Alexandru au avut un schimb de replici în ședința de Guvern. Premierul a întrerupt-o pe ministrul Muncii atunci când aceasta încerca să ofere explicații.

Redăm dialogul dintre cei doi:

Ludovic Orban: Dacă există o situație în care copilul stă acasă și participă online de acasă, noi participăm cu plata a 75% din salariu- n.r. a părintelui. Să avem toate procedurile puse la punct. 

Violeta Alexandru: Le avem. Am gestionat acest proces și pe finalul anului școlar trecut. Avem deja o practică în acest sens și desigur ne pregătim pentru situațiile care ar putea apărea. Nu ni le dorim, dar ne pregătim. 

Ludovic Orban: Știți de ce v-am rugat să vă concentrați? Pentru acum va fi o situație dinamică. Situația în perioada stării de urgență și stării de alertă până la vacanța școlară a fost că toți au fost online. Acum e o situație foarte alertă. Vor apărea situații în care două săptămâni va trebui în mai multe localități să asigurăm dreptul respectiv pentru perioada cât funcționează o suspendare a cursurilor.

Violeta Alexandru: Așa este. Este dinamică, dar este în baza deciziei Comitetului Județean pentru Situații de Urgență care va declanșa în ceea ce ne privește tot mecanismul de plată pentru părinte. Deci, suntem pregătiți și atenți la ceea ce se întâmplă în teritoriu din punct de vedere al atribuțiilor noastre. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel