Schimb de ministere între PSD şi PNL. Rareș Bogdan are un mesaj tranșant
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea
Europarlamentarul PNL Rareş Bogdan a spus, marți, că liberalii nu vor ceda absolut niciun portofoliu din cele pe care le au.

„Eu sper ca PSD să reuşească să înţeleagă, dacă nu o să le explicăm, că România are cea mai lungă graniţă cu o ţară aflată în conflict armat, care suferă din cauza unei agresiuni a unei ţări vecine, Rusia. Nu pot în astfel de situaţii să tratez portofoliul Apărării ca pe oricare altul şi să îl consider la şi altele”, a spus Rareş Bogdan, despre scenariul unui schimb de ministere între PSD şi PNL.

Europarlamentarul liberal a precizat despre o nominalizare cât mai rapidă la Ministerul Apărării că „este vital, în această perioadă, atât pentru România cât şi pentru NATO şi UE, pentru că România este ţară de graniţă a UE şi este pilon esenţial al NATO în această parte a Europei şi a lumii şi nu poate cineva să trateze cineva acest minister cu tergiversări, amânări şi tranzacţionări”.

„Apărarea României şi Armata Română nu pot fi subiecte de tranzacţionare, sper ca toţi cei care trebuie să vină cu o soluţie rapidă să înţeleagă însemnătatea acestui post de ministru, având în vedere că România în fiecare zi este în legătură directă cu Comandamentul central al NATO, şi, de asemenea, este în fiecare zi parte esenţială în strategia de apărare a civilizaţiei europene şi de consoilidare a democraţiilor”, a spus, pentru news.ro, Rareş Bogdan.

„Noi nu suntem dispuşi şi nu vom ceda absolut niciun portofoliu existent, dar, în orice moment, în cazul în care partenerii de la PSD şi UDMR nu au soluţii, avem oameni foarte bine pregătiţi pentru a ocupa poziţii cheie în statul român. Nu ne jucăm cu România, cu apărarea României”, a mai spus Rareș Bogdan.

Citește și...

Stroe (PNL): Demisia ministrului Apărării nu deschide calea către noi negocieri sau o remaniere guvernamentală

 

Demisia ministrului Apărării, Vasile Dîncu, nu deschide „sub nicio formă" calea către noi negocieri politice sau către o remaniere guvernamentală, a declarat purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe.

„Pentru PNL, lucrurile sunt mai mult decât clare. Această demisie a domnului Dîncu nu deschide sub nicio formă calea către noi negocieri politice sau calea către o remaniere guvernamentală. Acesta este atributul primului ministru - el decide, cum şi când se va face şi dacă se va face acest lucru. La fel, nu ne dorim să creăm în acest moment tensiuni sau situaţii de renegociere politică pentru o eventuală reaşezare a ministerelor, ceea ce dorim în acest moment este responsabilitate şi stabilitate politică tocmai pentru că ministere invocate - sau hai să ne oprim doar la Apărare - sunt ministere cheie, care în mod evident nu îşi permit în acest moment sincope în activitate sau în acţiune. Avem un context de securitate şi geopolitic extrem de complicat, un context economic greu, iar Ministerul Apărării sau Ministerul Energiei - pentru că a fost invocat - sunt ministere cheie care în mod obligatoriu trebuie să fie conduse de miniştri titulari", a declarat Ionuț Stroe, marți, la Palatul Parlamentului.

Potrivit acestuia, „încă nu putem vorbi de instabilitate guvernamentală sau politică.”

Amintim că Vasile Dîncu a demisionat din funcţie. Preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul prin care premierul Nicolae Ciucă se desemnează ca ministru interimar al Apărării Naţionale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel