Data publicării:

Ultimă oră! Ce se întâmplă cu intrarea României în Schengen terestru dacă iese PNL de la guvernare

Autor: Andrei Itu | Categorie: Politica
WhatsApp
Foto cu rol ilustrativ: Inquam Photos / Octav Ganea
Foto cu rol ilustrativ: Inquam Photos / Octav Ganea
Cătălin Predoiu, ministrul Afacerilor Interne, a venit cu precizări, la interviurile DC News, despre dosarul Schengen terestru, în contextul informațiilor care spun că PNL ar ieși de la guvernare.

Citește și - Klaus Iohannis ar fi luat o decizie fermă din SUA, după ce PSD l-a lăsat fără scaun de senator: Scoate PNL de la guvernare? - SURSE

Ministrul Cătălin Predoiu a fost invitatul jurnalistului Bogdan Chirieac, la interviurile DC News, unde a discutat aspecte importante despre stadiul Schengen terestru și ce se va întâmpla dacă PNL iese de la guvernare.

”Fac doar o paranteză, la începutul emisiunii. Dacă PNL iese de la guvernare, spunem adio la Schengen terestru! Sunteți singurul cu care, în acest moment, Uniunea Europeană are dialog în domeniu. Închid această paranteză”, a spus Bogdan Chirieac.

”Vă rog să o lăsați un pic deschisă, pentru că doresc să vă contrazic...”, a intervenit Cătălin Predoiu.

”Contraziceți-mă, dar până la dumneavoastră nu s-a ridicat nici MCV-ul, nu s-a întâmplat nici Air Schengen, deci, dacă iese PNL de la guvernare și dumneavoastră, pentru că sunteți PNL-ist, ieșiți de la guvernare. În momentul acesta, se compromite orice demers pe Schengen terestru”, a spus Bogdan Chirieac.

Precizările ministrului Predoiu. Ce se întâmplă cu Schengen terestru

”Cu toată prietenia, părerea dumneavoastră nu doar că mă stingherește, dar nu e nici corectă. România este o țară credibilă în lume, să știți. Și este credibilă, pentru că oficialii români sunt credibili toți. În al doilea rând, pentru Schengen muncesc mai multe instituții interne, externe, Guvern, Președinție, fiecare pe zona lui de contribuție. Lucrăm și cu serviciile de informații, când avem nevoie de informații le solicităm ca beneficiari legali. Este o echipă care lucrează permanent. De ani de zile, fiecare și-a exercitat atribuțiile, le continuăm. Muncim, avem contacte, este un dosar care, în liniște, și fără multă publicitate este abordat intensiv de toate aceste instituții pe care le-am numit”, a zis Cătălin Predoiu.

Citește și - România, în Schengen terestru. ”Singurul lucru care urmează să dispară”

”Oficialii români, persoanele care reprezintă diversele instituții ale statului român, care lucrează în Schengen sunt credibile. De aceea, s-a și făcut pasul de anul trecut”, a spus Cătălin Predoiu.

”S-a făcut după ce ați avut credibilitatea dobândită la Ministerul Justiției. Și, acolo, în echipă, cu ridicarea MCV-ului și cu Air Schengen (...) Dacă se retrage PNL de la guvernare și, implicit, dumneavoastră și vor fi alți miniștri ziceți că șansele pentru Schengen terestru rămân neatinse”, a zis Bogdan Chirieac.

Cătălin Predoiu spune că este o ipoteză surprinzătoare

”În primul rând, această ipoteză este surprinzătoare pentru mine, pe care o evocați, cu retragerea PNL de la guvernare. Pe de altă parte, responsabilitățile mele țin de minister și mă limitez să comentez acest lucru cu privire la minister. Sunt convins că, indiferent cine va reprezenta statul român într-o funcție sau alta pe dosarul Schengen, își va face datoria. Este un lucru mult prea important și progresele făcute, la rândul lor importante, vor conta”, a zis Cătălin Predoiu.

”Ne-a explicat domnul secretar de stat Cătălin Necula, ieri, a spus lucruri foarte importante, despre Visa Waiver, Schengen, cu privire la ce s-a întâmplat după Air Schengen...”, a spus Bogdan Chirieac.

”S-a muncit foarte mult în teren ca să pună în aplicare decizia de anul trecut. Nu a fost doar politică, a avut și o parte tehnică”, a mai spus Cătălin Predoiu.

Vezi emisiunea integrală aici:

Youtube video image

Citește și articolul - ”Strada a devenit mai sigură”, susține ministrul Predoiu. Cum explică violența din Pantelimon și incendierea din Parlament: Nu găsiți asta nicăieri în Europa

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel