Urmărește emisiunea live
Scene TERIFIANTE în Mozambic. Cel puțin 20 de adolescenți și bărbați, decapitați
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Cel puțin 20 de adolescenți și bărbați au fost găsiți decapitați în Mozambic. Masacrul este atribuit jihadiștilor.

Bărbaţi înarmaţi, suspectaţi a fi jihadişti, au decapitat cel puţin 20 de adolescenţi şi bărbaţi care participau la o ceremonie de iniţiere în nordul statului Mozambic, au transmis miercuri surse locale, potrivit AFP. Corpurile mutilate a cel puţin cinci adulţi şi 15 adolescenţi au fost găsite luni, dispersate într-o pădure din districtul Muidumbe, transmite Agerpres.

"Poliţia a fost atenţionată de locuitori care au găsit cadavrele în pădure. Este vorba de tineri veniţi să participe la o ceremonie de iniţiere, înconjuraţi de rudele mai în vârstă.", a spus un oficial din districtul vecin Mueda, care a dorit să îşi păstreze anonimatul.

Autorităţile din Mozambic nu au confirmat deocamdată masacrul. Jihadiştii, care au jurat credinţă grupării Stat Islamic, sunt activi de trei ani în regiunea Cabo Delgado. În aprilie, ei au decapitat de asemenea circa 50 de tineri care refuzau să li se alăture. Ei au făcut cel puţin 2.000 de morţi şi au provocat deplasarea a peste 400.000 de persoane din 2017, conform organizaţiei neguvernamentale Armed Conflict Location & Event Data Project (ACLED), cu sediul în SUA.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel