Data actualizării:
Data publicării:

Scene de groază în Parlamentul Albaniei. Opoziția a dat cu fumigene și a aprins un foc în timp ce se dezbătea bugetul pe 2024 / video

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Unsplash
Foto: Unsplash
În Parlamentul din Albania au fost aruncate fumigene și s-a aprins un mic foc.

Membrii Partidului Democrat din opoziție din Albania au dat cu fumigene și au aprins un mic foc, care a fost stins rapid, în mijlocul parlamentului, luni, însă fără sorți de izbândă în a opri votarea bugetului pe anul 2024, scrie Reuters.

Deputații au îngrămădit scaune în centrul camerei și au dat fumigene cu fum roșu, verde și violet, în timp ce paza instituției îi ținea pe protestatari departe de scaunul premierului Edi Rama.

Un deputat a aprins un mic foc, dar acesta a fost stins înainte ca flăcările să se extindă.

Liderul de facto al partidului, Sali Berisha, fost prim-ministru, a acuzat guvernul că încearcă să reducă la tăcere opoziția în parlament, unde Partidul Socialist al lui Rama deține majoritatea.

„Bătălia nu are cale de întoarcere”, a spus Berisha reporterilor după tulburarea din sale unde bugetul a trecut un prim vot într-o sesiune care a durat mai puțin de cinci minute.

„Scopul nostru este să aducem pluralismul în parlament”, a spus el.

Luna trecută, procurorii i-au acuzat pe Berisha și pe ginerele său de corupție din cauza unui acord de teren care a implicat terenul unui club sportiv. Aceștia l-au acuzat și de trafic de influență atunci când a fost premier, din 2005 până în 2009, când a exercitat presiuni „pentru încheierea procedurilor de privatizare în favoarea altora, inclusiv a soțului fiicei sale”.

Ginerele său a fost arestat, dar Berisha are imunitate de urmărire penală în calitate de parlamentar. Acestuia i s-a ordonat să nu părăsească țara.

Berisha îl acuză pe Rama că a orchestrat urmărirea penală împotriva lui, însă Rama neagă acuzația.

„Ei (opoziția) au adus vocabularul și manierele străzii în politică”, a spus Rama pe X după tulburare.

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel