Scenariul sumbru care ar putea duce la prăbușirea Uniunii Europene
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Uniunea Europeană
Uniunea Europeană

Este cel mai puternic stat din Uniunea Europeană, dar tot mai mulți nemți par să se fi săturat de această postură. Germania nu mai vrea să fie împovărată de criza prin care trec celelalte state din Uniunea Europeană, aşa că trecerea la marca nemţească este o soluţie din ce în ce mai îmbrăţişată de partidele politice, scrie

„Trebuie să renunţăm la euro!” - este scenariul (de coşmar pentru restul Europei) pe care îl lansează un nou partid înfiinţat în Germania.

Însă nu numai oamenii politici se gândesc la această variantă, ci şi cetăţenii de rând: potrivit unui sondaj realizat de săptămânalul „Der Spiegel” în vara anului trecut, 54% dintre germani nu prea mai văd sensul investirii de sume imense în salvarea zonei euro.

Konrad Adam atrage însă atenția că în Parlamentul ales de către germani aceste îndoieli nu se fac deloc simițite

Iată de ce, Adam, fost redactor pe teme politice la cotidianul „Frankfurter Allegemeine Zeitung”, a înfiinţat împreună alţi jurnalişti şi experţi economici - precum profesorul universitar Bernd Lucke - un nou partid intitulat „Alternativă pentru Germania”. Noua formaţiune solicită desfiinţarea zonei euro şi iniţierea unei dezbateri deschise pe tema măsurilor de salvare.

Noul partid critică faptul că până acum posibilitatea desfiinţării zonei euro şi stoparea acestor ajutoare financiare reprezintă subiecte ignorate pur şi simplu de către politicienii germani.

„Ne temem că Europa nu profită de pe urma monedei comunitare, ci că euro va distruge UE”, explică Bernd Lucke, profesor la Universitatea din Hamburg, citat de „Deutsche Welle”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel