Data publicării:

Scenariul lui Rareș Bogdan. Răspuns după speculațiile că se încearcă excluderea lui Orban

Autor: Andrada Oana | Categorie: Politica
WhatsApp
Foto: Facebook Rareș Bogdan
Foto: Facebook Rareș Bogdan
Prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan a făcut câteva precizări pentru DC News în contextul crizei politice din România. 

Prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan a declarat pentru DC News că 'nu avem decât un scenariu: să guvernăm.' 'Guvernăm, ne ocupăm de guvernare.', a punctat Rareș Bogdan, înainte să ne dea câteva exemple de 'lucruri concrete'. 

'Ieri am votat Legea consumatorului vulnerabil care dă posibilitatea unor compensări pentru peste 450.000 de gospodării. Ne pregătim cu compensările pentru cei cu consum de până într-un MW 1000 de kW - aproximativ 4 milioane de gospodării vor fi beneficiare ale acestui program, tot pe compensări, cu 35% din factură în primă fază, cu ajutoarele de 295 de milioane de euro pe care le acordăm pentru marii consumatori și intreprinderile mici și mijlocii și căutăm fonduri pentru a găsi formule, să-i ajutăm pe creșterea prețului, care nu e generat de Guvernul României, ci de situația la nivel european și faptul că România face parte din piața comună.', a explicat Rareș Bogdan. 

VEZI ȘI: Rareș Bogdan: „Cîțu este premierul pe care îl susținem. Scenariul privind o altă propunere, o intoxicare”

Întrebat pe cine vede vinovat de declanșarea crizei politice, Rareș Bogdan a răspuns pentru DC News că 'pe colegii din USR PLUS'

Rareș Bogdan a afirmat apoi că 'premierul Florin Cîțu a procedat corect' când l-a demis pe Stelian Ion. Fostul ministru al Justiției a blocat un program de modernizare a comunităților, respectiv, Programul 'Anghel Saligny', timp de trei săptămâni, pentru că nu a dat un aviz negativ sau pozitiv, a continuat Rareș Bogdan.

Prim-vicepreședintele PNL a atras atenția asupra faptului că 'Florin Cîțu nu i-a impus să dea aviz pozitiv sau negativ', ci pur și simplu voia un răspuns de la Ministerul Justiției. Stelian Ion ar fi încercat să treacă peste premierul Florin Cîțu și peste nevoia de modernizare a României, a dat de înțeles Rareș Bogdan. 

Privind moțiunea de cenzură, Rareș Bogdan a amintit că Executivul va sesiza Curtea Constituțională. 

Rareș Bogdan, despre zvonul excluderii lui Orban 

După ce Alina Gorghiu a publicat un mesaj acid pentru colegii din partid, cei care fac demersuri împotriva Guvernului și al partidului PNL, premierul Florin Cîțu a declarat, miercuri dimineața, că a transmis demisiile miniștrilor USR PLUS la Cotroceni și propunerile de interimat și a spus că a convocat o ședință a conducerii PNL pentru a decide ca toți parlamentarii liberali să susțină Guvernul și niciun parlamentar să nu facă vreun demers împotriva propriului partid, aluzie la președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, care vrea să promoveze moțiunea de cenzură semnată de USR PLUS și AUR.

'Cine face demersuri împotriva propriului Guvern, dintre parlamentarii PNL, bineînțeles că se va supune consecințelor din statut!', a spus Florin Cîțu. Întrebat dacă asta înseamnă că Ludovic Orban va fi revocat, premierul a întrerupt-o pe jurnalistă și a spus: 'Haideți să treacă această decizie și vedem apoi dacă cineva va face demersuri, ceea ce mi se pare bizar, să faci demersuri împotriva propriului partid'.

'Nu s-a discutat despre excluderea nimănui'

Vizavi de aceste afirmații și zvonurile apărute ulterior, Rareș Bogdan ne-a spus că nu s-a discutat în interiorul partidului despre excluderea nimănui. În schimb, dacă e vorba de sancțiuni, acestea se aplică gradual, a menționat Rareș Bogdan, vorbind la general. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel