Scenariul lui Mirel Palada despre Andrei Pleșu
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
După ce Mirel Palada i-a transmis că greșește în privința sensului cuvântului „incremental”, Andrei Pleșu i-a răspuns luni purtătorului de cuvânt al Guvernului printr-un comentariu.

VEZI ȘI: Dan Diaconescu, DEZVĂLUIRE INEDITĂ despre Victor Ciutacu în direct, la o emisiune tv. "Nu știu ce vă fac"

"La rândul meu, sunt liber să semnalez faptul că un anumit tip de comportament retoric e stricător de limbă. Dar sunt cu adevărat liber? Nu prea, de vreme ce un ditamai reprezentant al guvernului dă imediat cu mine de pămînt, într-o variantă cu totul insolită. Eu zic: publicul nu e obligat să ştie ce e aia „matrafoxat". El răspunde: „băsistule!" Eu zic: într-o dezbatere publică, nu e indicat să recurgi la un termen tehnic, neuzitat în vorbirea curentă şi, de altfel, manevrat discutabil („incremental"). El răspunde: „Eşti omul ruşilor!". Sau: „ţi-e frică de victoria electorală a lui Ponta!" Dacă arăt că nu se spune „să scrim", ci „să scriem", insul cu pricina e în stare să mă facă trădător de ţară. În aceste condiţii, orice discuţie e inutilă. Să trecem, deci, la lucruri mai consistente", scrie Andrei Pleșu în Adevărul.

Mirel Palada a răspuns noului atac lansat de Andrei Pleșu spunând că așteaptă ca acesta din urmă să scrie o carte despre el.

"Iar se preocupă Pleșu de persoana mea fizică și instituțională. Văd că iar e orb la culorile ironiei. Săracul, dânsul crede că "scrim" a fost scris instinctiv sau instinctual, fără un minim control de la Academia creerului meu din dotare. Ce oameni serioși, dar tristi! Câtă acribie... Mai am un pic și scoate Pleșu volum de eseuri separat despre instinctualitatea mea instinctivă. "Despre starea de vituperare indignat-instinctuala. Prolegomene la o critică guvernamentala imperios necesară". Săracu'. N-a auzit nici de tiristor, dar nici de Turambar...", spune Mirel Palada.

VEZI ȘI: Palada îl compară pe Pleșu cu Vadim. Atac fără precedent la un simbol al intelectualității

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel