Data publicării:

Scenariul lui Bichir privind războiul Rusia - Ucraina: Urmează o nouă etapă. Ce se va întâmpla cu România / video

Autor: Andrei Itu | Categorie: Stiri
WhatsApp
foto: Freepik
foto: Freepik
Istoricul Florian Bichir a spus, într-o ediție specială a emisiunii "De Ce Citim", la DCNews TV, cum crede că va arăta războiul dintre Ucraina și Rusia în perioada următoare.

'Până în prezent, civilizația umană trăiește niște clipe admirabile, zic eu, pentru că a fost relativ pace. Pacea este greu de definit de filozofi, de oameni gânditori foarte mari, ca fiind perioada dintre două războaie. Nu există o definiție a păcii efective. De aceasta apare termenul și o anumită specialitate numită irenologie, care cercetează pacea. Deci, ne dorim pacea de când a apărut omul pe această planetă și se vede clar că este perioada dintre două războaie. Un autor britanic, mare amiral, spunea că dacă vrei pace trebuie să te pregătești de război.', a spus Florian Bichir.

'Într-adevăr, conjunctura internațională și a României este foarte complicată. În Ucraina este un război, cu agresiunea Federației Ruse. Este un război care va stagna. Știu că păstrați înregistrările emisiunilor, nu sunt Mama Omida, însă veți vedea că timpul va confirma. Se va intra într-un război înghețat. Facem o analiză acum la rece, nu de pasiune în care ținem evident cu Ucraina, stat agresat. De ce se va intra într-un război înghețat? Pentru că datele pe care le publică occidentalii și serviciile occidentale confirmă că a eșuat contra-ofensiva ucraineană.', a spus Bichir.

'Ucraina are mari probleme, acum, din punct de vedere uman. O țară de 60 de milioane este greu să se bată cu o țară cu 300 de milioane de locuitori sub steag. Dincolo de ajutorul occidental în ceea ce privește tehnica de luptă, antrenament și resurse, până la urmă îți trebuie factorul uman. Rusia mai poate aduce cel puțin 600.000 de soldați. A adus 300.000 pe acest front. Va intra Rasputița (n.red. în rusă Распутица, "mare de noroi"), celebra ploaie rusească. Până în martie, vă dau în scris, nu se va mai întâmpla nimic. Va fi cum a fost în Primul Război Mondial, la Verdun, va mai înainta 200 de metri și înapoi. Probabil că nu se va ajunge la niciun compromis din cauza politicii, nu văd niciun om politic din Ucraina, rațional și normal la cap să semneze o pace în schimbul cedărilor teritoriale.', a declarat Bichir.

'Rusia, cu modelul arhicunoscut, a anunțat că cele două zone ocupate, așa-zise republici sunt parte componentă a Federației Ruse. Au pus și legi, ei le apără și constituțional. Nu prevăd un viitor strălucit al acestui război de gherilă. Din acest punct de vedere, România râmâne un avanpost mai mult decât logistic deoarece conflicul se va externaliza mai mult în Marea Neagră. Veți vedea zilele viitoare. Întâlnirile eșuate dintre Putin și Erdogan în privința grâului au dus la agresiunea Flotei rusești în Marea Neagră și, probabil, ne așteptăm la agresiuni contra convoaielor civile de petrol, de grâne etc.', a spus Bichir.

'În esență, războiul este aproape închis, din punct de vedere strict militar. Dacă urmărim, zi de zi, se mai atacă între ei, la nivel de batalion, companie, dar Ucraina nu mai are suflu uman. Din păcate, analiștii au spus chiar înainte de emisiune când am vorbit și despre ploaia asta rusească, Rasputița, specifică ce l-a oprit și pe Napoleon, pe H#tler, faptul că Ucraina nu își permite decât o contra-lovitură. Din păcate, nu au avut parte de sorți de izbândă. Și ne așteptăm la o iarnă, probabil foarte geroasă, precum au așteptat Napoleon, H#tler. Lucrurile nu sunt deloc roz. România trebuie să rămână aici, ca partener stabil NATO, să ajutăm Ucraina fără nicio glumă. Să încercăm să fim precauți. Dincolo de tehnicile militare, geopolitica se face cam aceeași.', a mai spus Florian Bichir, într-o ediție specială a emisiunii "De Ce Citim" cu Flaviu Predescu, la DCNews TV.

VIDEO

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel