Scenariul liderului UDMR, Kelemen Hunor: Armistițiu doar trei luni
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Foto: Facebook Kelemen Hunor
Foto: Facebook Kelemen Hunor
Președintele UDMR a vorbit despre ideea unui guvern minoritar susținut de forțele parlamentare în baza unui armistițiu pe termen scurt.  

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a spus că este de acord cu ideea unui armistițiu politic pe termen scurt.

„Eu cred că s-ar putea merge pe varianta propusă de Nicolae Ciucă, un armistițiu, în următoarele trei luni de zile”, a declarat liderul UDMR.

Kelemen Hunor a explicat de ce este vorba despre o perioadă atât de scurtă. În prima parte a anului viitor, PSD va fi nevoit să ia o decizie și, dacă nu depune o moțiune de cenzură, trebuie să intre la guvernare, a spus Kelemen Hunor.

„Se poate trece peste multe afirmații în politică... Cu timpul, se poate (n.r. cu privire la refacerea coaliției), trebuie să lași o perioadă de timp”, a adăugat politicianul.

Președintele UDMR a mai spus de ce nu a susținut guvernul propus de Dacian Cioloș. „Dacă nu mă cauți, nu mă întrebi... a fost doar o întâlnire în trei... apoi m-a sunat de ziua mea și mi-a spus la mulți ani... cred că avea impresia că, dacă liberalii acceptă, acceptăm și noi”, a dezvăluit, potrivit Mediafax, Kelemen Hunor.

Premierul desemnat Nicolae Ciucă, „armistițiu politic”

 

Amintim că premierul desemnat Nicolae Ciucă a trimis, marți, o scrisoare liderilor partidelor parlamentare în care le propune un „armistițiu politic” pentru următoarele luni.  

„Vă propun un armistițiu politic. Să dăm șansa României să respire și să se vindece, să-și adune forțele și să-și recâștige încrederea în viitor. Un astfel de armistițiu nu ar însemna abandonarea valorilor și intereselor politice ale partidelor parlamentare, ci prioritizarea unor valori și interese mai înalte, care privesc toți cetățenii și întreaga țară. Cred că un armistițiu este soluția pentru ieșirea României din această criză”, a scris premierul desemnat în scrisoarea trimisă.

De asemenea, amintim că președintele PSD, Marcel Ciolacu, prim-vicepreședintele Sorin Grindeanu, Nicolae Ciucă, premierul desemnat, și președintele PNL, Florin Cîțu, s-au întâlnit, marți seară, din nou, pentru a discuta soarta Guvernului Ciucă. A doua întâlnire dintre PNL și PSD s-a încheiat după aproximativ o oră fără niciun rezultat. Liderii celor două partide nu au reușit să se înțeleagă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel