Scenariul în care situația se complică pentru Vladimir Putin. H.D. Hartmann vine cu altă ipoteză / video
Autor: Anca Murgoci | Publicat pe: 31 oct 2022, 09:05
WhatsApp
Vladimir Putin
Vladimir Putin
Trupele ruse au trecut în defensivă pe mare parte a frontului din Ucraina, în timp ce armata ucraineană menţinea duminică presiunea în sud cu obiectivul de a recuceri oraşul Herson, singura capitală regională ucraineană capturată de Rusia de la începutul campaniei sale militare împotriva Ucrainei.

Dacă pierde Herson, situația se complică pentru Vladimir Putin, este de părere jurnalistul Tudor Curtifan.

Analistul H.D. Hartmann însă nu crede că Vladimir Putin va pierde Herson, cu orice risc. 

„Nu cred că Vladimir Putin va pierde Herson. Oricum… cred că sunt puține țări care știu cu exactitate ce se întâmplă în Herson. Nu cred că pierde Herson. Acolo există și unul dintre cele mai mari baraje, pe partea stângă cum te uiți pe hartă. El a mutat populația pe partea vestică. Acolo avem aceeași problemă ca în Zaporojie. Nu știm cine bombardează barajul. Dacă barajul cedează, în adâncimea teritoriului furat de ruși, apa va ajunge cam la 300 kilometri depărtare, cu un val de patru metri. Nu cred că va pierde Herson, chit că-l bagă de patru metri sub apă”, a zis analistul H.D. Hartmann la DC News și DC News în emisiunea realizată de Tudor Curtifan.

VEZI ȘI: Raportul militar difuzat zilnic de Ministerul rus al Apărării menţionează că trupele ruse au respins atacuri ucrainene în diferite sectoare ale frontului ce are o lungime de peste 1.000 de kilometri, în special în zona Kupiansk din sud-estul regiunii nordice Harkov şi în sectorul Liman din provincia estică LuganskÎn sud, potrivit acestui raport, trupele ucrainene au lansat atacuri pe mai multe direcţii, toate respinse. În schimb, mai susţine ministerul rus, trupele ruse au reuşit să înainteze către localităţile Novomihailivka şi Volodimirivka, situate la 20 şi, respectiv, 40 de kilometri sud-est de oraşul Doneţk, controlat de separatiştii proruşi din anul 2014.

De partea sa, Statul Major al armatei ucrainene a scris duminică pe pagina sa de Facebook că „ieri a fost o zi bună, în care „ocupanţii au suferit pierderi mari în sectoarele Doneţk şi Liman.

În acest timp, trupele ucrainene continuă să acumuleze forţe în teritoriul pe care-l controlează în zona regiunii Herson de pe malul drept al râului Nipru, în scopul lansării unei contraofensive majore, a declarat vice-guvernatorul regional numit de Moscova în această regiune, Kiril Stremusov.

Potrivit acestuia, „stăpânii americani ai preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski '„cer agentului său rezultate înainte de sfârşitul lui noiembrie.

În faţa aşteptatei contraofensive ucrainene asupra oraşului Herson, trupele ruse au evacuat de pe cealaltă parte a Niprului peste 70.000 de persoane, precum şi monumente şi vestigii istorice, inclusiv rămăşiţele prinţului Grigori Potemkin, care a fondat acest oraş în anul 1779.

Ucraina a reafirmat duminică, printr-un purtător de cuvânt al Ministerului său de Externe, citat de Reuters, că înaintea oricăror negocieri de pace cu Rusia aceasta trebuie să-şi retragă toate trupele de pe teritoriul ucrainean, mesaj transmis după ce Moscova şi-a multiplicat semnalele că este dispusă la negocieri cu Kievul.

Purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus Vladimir Putin, Dmitri Peskov, a remarcat însă într-o declaraţie duminică la postul Rossiya-1, preluată de agenţia TASS, că astfel de negocieri trebuie purtate în primul rând între Washington şi Moscova, întrucât preşedintele Zelenski acţionează în funcţie de ce îi dictează SUA, Peskov reafirmând că, în opinia Moscovei, Ucraina s-a retras în martie de la negocierile cu Rusia în urma unei influenţe în acest sens exercitate de Washington.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?