SCENARIU ȘOC: NOU nume de premier. Ciolacu a zis dacă l-ar VOTA
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Liderul social-democrat Marcel Ciolacu a oferit un interviu EXCLUSIV pentru DC NEWS.

„Ați spus mai devreme «Nu vom participa la niciun guvern cu acest prim-ministru», dar cu un alt prim-ministru ați putea participa?”, l-a întrebat analistul politic Bogdan Chirieac pe Marcel Ciolacu. „Nu vom participa cu Partidul Național Liberal, categoric”, a răspuns liderul social-democraților.

„Știți că pe piață, între PNL și USR-PLUS, a apărut un nou candidat. Domnul Dacian Cioloș dorește să fie prim-ministrul viitorului guvern de după 6 decembrie. Pe el l-ați vota?”, a continuat întrebarea Bogdan Chirieac.

„Nu știu, haideți să vedem cine câștigă, cine se plasează pe primul loc. Constituțional, această formațiune politică este chemată prima pentru a desemna un prim-ministru și pe urmă are perioada de a-și forma majoritatea, cele 10 zile conform Constituției”, a spus Marcel Ciolacu.

PSD va negocia cu siguranță o majoritate

După o altă întrebare legată de acțiunea de după votul popular, Ciolacu a continuat: „Vom negocia crearea unei majorități. Eu cred că este responsabilitatea noastră, avem soluțiile necesare de a intra la guvernare. Vom vedea cum va arăta viitorul Parlament, ce partide vor avea reprezentanți, și vom intra în negocieri și în discuții, mai puțin cu PNL, categoric”.

„Nu fac speculații. Cei mai îndreptățiți sunt românii”, a conchis Marcel Ciolacu, nedorind să continue discuțiile ipotetice legate de votul de pe 6 decembrie.

VIDEO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel