Scenariu: Eduard Hellvig, viitorul președinte al PNL? Bogdan Chirieac vine cu previziuni pentru prezidențiale
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
foto: Freepik
foto: Freepik
Cine candidează la prezidențiale? Cine are sorți de izbândă? Cine-și dorește mai mult? Ce se schimbă pe scena politică din România? Mai jos, câteva dintre răspunsuri.

Care va fi următoarea mișcare a lui Mircea Geoană? - este întrebarea din platoul România TV de la care a plecat dezbaterea pe tema alegerilor prezidențiale din iarnă.

Analistul politic Bogdan Chirieac a venit cu mai multe aprecieri personale: "Eu nu sunt, și cred multă lume nu este surprinsă, de faptul că domnul Mircea Geoană va candida la președinție. Este un candidat puternic și, ca orice candidat, e normal să folosească toate mijloacele legale și morale. Nu asta fac toți candidații?

Domnia sa nu are deocamdată, deși lucrurile s-ar putea să se schimbe, un partid puternic care să-l susțină, dar sunt partide mai mici și ONG-uri. E normal ca aparițiile sale să fie din ce în ce mai frecvente după terminarea misiunii sale la NATO, pe 11 iulie, probabil și pe rețelele sociale... deci va candida la președinția României. A mai candidat, a și câștigat în 2009... Va candida cu siguranță!"

"Rămâne Nicolae Ciucă, nu rămâne? În cazul PSD-ului va fi candidat Marcel Ciolacu?" - a întrebat moderatorul Dragoș Bistriceanu.

"Eu cred că cei doi candidați vor rămâne, fiecare din partea partidului său. Există foarte multe informații în spațiul public vis-a-vis de PNL și o eventuală candidatură a domnului Eduard Hellvig. Eu personal nu cred lucrul acesta, cred că mai degrabă Eduard Hellvig se poziționează, pentru ca după alegerile prezidențiale, indiferent de rezultatul acestora pentru PNL, să devină viitorul președinte al Partidului Național Liberal. Asta cred, mai degrabă. Dar, în acest moment, cred că cei doi candidați arhicunoscuți vor fi și candidații la președinție. Nu știu dacă amândoi vor intra în Turul al II-lea. Normal, și candidatul PSD și candidatul PNL ar trebui să intre în Turul al II-lea la prezidențiale" a explicat Bogdan Chirieac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
pixel