Scapă rapid de praful din casă: suprafețele vor rămâne curate mult timp. Un truc util pentru gospodine
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Scapă rapid de praful din casă -  suprafețele vor rămâne curate mult timp. Un truc util pentru gospodine. Sursa - Pexels
Scapă rapid de praful din casă - suprafețele vor rămâne curate mult timp. Un truc util pentru gospodine. Sursa - Pexels
Într-un apartament, într-un an se pot acumula zeci de kilograme de praf.

Dacă praful nu este îndepărtat în timp util, pe suprafețe se formează straturi de praf și există posibilitatea apariției acarienilor.

Multe lucruri și obiecte din casă sunt colectoare de praf, pe care îl absorb și pot provoca dezvoltarea unor boli periculoase.

De aceea, este important să curățați casa în timp util și regulat, folosind produsele potrivite. Puteți folosi produse scumpe de îndepărtare a prafului sau puteți apela la trucuri simple care funcționează la fel de eficient.


Pune o lingură de detergent în coșul de gunoi: toată lumea ar trebui să cunoască acest truc simplu

Iată un asemenea truc. Vom pregăti o soluție dintr-o lămâie și ulei. Pentru asta tăiem lămâia în bucăți, o punem într-un recipient și adăugăm 5 linguri de ulei vegetal. Recipientul se închide ermetic și să lasă o săptămână într-u loc întunecat. 

După ce timpul a expirat, peste infuzia de lămâie se adaugă un litru de apa clocotita. Se amestecă și se filtrează. Apoi înmuiați o cârpă în această soluție și lăsați-o câteva minute ca să se îmbine. Ulterior, stoarceți bine cârpa și ștergeți praful. Suprafețele vor rămâne curate mult timp și praful nu se va mai depune.

 

BONUS. Geamuri, curate în câteva minute, chiar și după ploaie: trucul folosit de gospodinele cu experiență  

 

Nu orice gospodină poate spăla geamurile ușor și rapid. Pentru multe femei, astfel de activități sunt enervante și cu siguranță nu le fac fericite. 

Există însă o metodă excelentă și ecologică care ne ajută să curățăm, rapid, geamurile. Nu va rămâne o dungă pe sticlă. În plus, veți depune un minim de energie și fără efort suplimentar.

Pune câteva pliculețe de ceai lângă coșul de gunoi: mirosurile urâte vor dispărea cât ai zice pește

Gospodinele iubesc produsele ecologice, de aceea vă sugerăm cum să curățați geamurile cu ingrediente naturale, care nu conțin substanțe chimice. Tot ce aveți nevoie este apă și oțet.  

Când curățați ferestrele din interiorul și exteriorul casei cu oțet, puteți fi sigur că nu vor exista dungi pe sticlă. Printre altele, tratarea ferestrelor cu oțet ajută la protejarea acestora de pete, murdărie și praf, ceea ce este, de asemenea, important!

Cu acest spray orice urmă de praf din casă va dispărea: ai nevoie de un singur ingredient pentru a-l prepara

Iată proporția magică: pentru 3/4 de apă fierbinte veți avea nevoie de aproximativ 1/4 de oțet. Cu alte cuvinte, cu trei pahare de apă și un pahar de oțet ve curăța toate geamurile din apartament.

Luați o cârpă curată, umeziți-o în vasul cu oțet și apă și ștergeți suprafața ferestrei.  Nu apăsați tare și nu frecați, pentru că eficiența oțetului vă permite să curățați geamurile fără niciun efort suplimentar.

Nu mai țineți pepenele verde în frigider: își pierde majoritatea vitaminelor și a nutrienților 

Dacă pata este rezistentă, atunci trebuie doar să o ștergi, cu acest remediu, de mai multe ori. În așa fel, pata se va uda și va putea fi ușor îndepărtată. Este indicat să curățați geamurile cu oțet când este cald afară, deoarece puteți aerisi apartamentul de mirosul de oțet.

 

BONUS. Cum se curăță oglinda pătată, ca să arate ca nouă: nimeni nu știe aceste trucuri 

 


Oglinda este considerată, pe bună dreptate, o piesă indispensabilă în decorul casei. Cu toate acestea, nu este ușor să curățăm perfect suprafața oglinzii, mai ales dacă au apărut pete și puncte negre.

Gospodinele caută mereu modalități noi de a curăța oglinda fără a-i deteriora suprafața și de a obține rezultate uimitoare fără prea multe dificultăți.

Nu toate produsele scumpe de pe piață pot reda strălucirea oglinzii, fără a lăsa pete la suprafață. În acest caz, trebuie să vă amintiți despre apă cu săpun, ziare și colanți vechi.

Un truc de viață grozav cu parfum sau alcool vă ajută să rezolvați rapid problema petelor de pe suprafețele oglinzilor.

Covorul rămâne plin de praf chiar și după aspirare? Cu acest truc vei rezolva imediat problema

Alegeți un parfum pe care nu-l folosiți și treceți la treabă. Aveți nevoie de un tampon de bumbac. Pulverizați pe el parfum și ștergeți suprafața pătată a oglinzii. Veți vedea, că după o astfel de procedură, oglinda va străluci, iar în casă va rămâne un miros plăcut.

Oţet -  O metodă mai radicală de a scăpa de petele de pe oglindă este apa cu oțet. Amestecați oțetul cu apă într-un raport de 1: 1 și începeți să curățați oglinda.

După o astfel de procedură, oglinda te va uimi cu o strălucire incredibilă.

Tricoul alb este pătat sau are o nuanță gri? Pune-l la fiert cu mai multe felii de lămâie și bucură-te de rezultat

Colanții uzați pot fi folosiți la curățarea suprafeței oglinzii. În primul rând, oglinda se spală cu apă și săpun, iar colanții sunt folosiți pentru a-i lustrui suprafața. După o astfel de procedură, nu va rămâne niciun punct pe oglindă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel