Scapă rapid de petele galbene de pe tavan. Iată ce trebuie să faci înainte de a aplica varul lavabil
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Scapă rapid de petele galbene de pe tavan. Iată ce trebuie să faci înainte de a aplica varul lavabil. Sursa - Pexels
Scapă rapid de petele galbene de pe tavan. Iată ce trebuie să faci înainte de a aplica varul lavabil. Sursa - Pexels
Petele galbene de pe tavan reduc semnificativ atractivitatea estetică a camerei.

Este bine să scăpați, imediat, de aceste pete galbene, care sunt deranjante. În primul rând, pregătiți spațiul de lucru. După ce ai identificat problema scurgerilor din tavan și ați eliminat-o, este necesar să tratați zona afectată: spălați-o și uscați-o bune. Dacă ați găsit și mucegai, folosiți un produs special pentru a scăpa de el.

Încălzește faianța din baie cu un uscător de păr: doar gospodinele pricepute cunosc secretul

Dacă pata este mică, poate fi îndepărtată cu înălbitor. Aplicați doar puțină soluție, amestecată cu apă pe zona cu probleme, și așteptați până când pata dispare. Apoi folosiți cretă albă pentru a colora zona afectată.

Dacă pata este mare, puteți folosi o soluție pentru pete pigmentare, care le va estompa.  Este necesar ca pata să nu mai apară pe tavan.

Odată ce soluția se va usca, aplicați pur și simplu varul lavabil pe zona cu probleme. Lăsați vopseaua să se usuce complet, apoi aplicați un alt strat de var este necesar.

Geamuri curate, strălucitoare și fără dungi: cele mai bune trucuri 

Una dintre activitățile casnice, curățarea geamurilor și a oglinzilor rămâne una dintre cele mai puțin preferate. Este o muncă lungă, plictisitoare, care necesită atenție și precizie.

Problema principală sunt petele care rămân și care formează halouri enervante și inestetice. Este atât de deranjant să vezi cum un geam aparent curat să fie plin de urme la lumina soarelui. Așadar, iată cele mai bune trucuri pentru a avea geamuri și oglinzi strălucitoare și fără dungi.

Nu mai aruncați cremele de protecție solară, care au expirat: iată cum le puteți folosi

În primul rând, trebuie să curățați cu grijă ramele geamului și ale oglinzii. Puteți folosi o cârpă moale din microfibră pentru a îndepărta orice reziduu. Această operațiune va împiedica praful să ajungă pe sticla curată.

O atenție deosebită trebuie acordată materialului din care sunt făcute ramele. Lemnul, de exemplu, nu necesită niciun tip de detergent. Într-adevăr, ar fi mai bine să-l evitați cu totul. Luați mai bine o cârpă umedă, bine stoarsă, astfel încât  umezeala să nu intre în lemn. Când vine vorba de PVC, se poate folosi un degresant ușor.

Pentru sticlă se poate folosit puțin săpun de vase diluat cu puțină apă caldă. Dacă sticla geamului este foarte murdară, se poate folosi o soluție de apă cu 3 linguri de peroxid de hidrogen și o lingură de bicarbonat. Nu uitați că microfibra este o țesătură excelentă pentru acest tip de activitate, deoarece curăță și îndepărtează petele fără să zgârie geamul.

Condimentul care readuce la viață o orhidee: planta va înflori spectaculos și va înfrumuseța casa

Oțetul și săpunul lichid sunt produse excelente de turnat în apă pentru a crea amestecuri cu care să curățați geamurile.

100 ml de oțet sunt suficiente pentru o jumătate de litru de apa fierbinte. De asemenea, puteți folosi o lingură de săpun la jumătate de litru de apă fierbinte. Detergentul de vase este, de asemenea, excelent.

Nu toată lumea știe că pentru a face geamurile să strălucească se poate folosi și un cartof tăiat în jumătate.

Pulverizați acest produs pe mobilă și țesături și casa va mirosi plăcut. O idee genială și rapidă

Frecați geamul cu partea tăiată a cartofului, apoi clătiți cu apă fierbinte. Sticla va fi curată și fără dungi. 

Atenție: nu folosiți niciodată detergenți fără a-i dilua în apă. Nu folosiți bureți sau cârpe abrazive pentru a evita zgârieturile. Hârtiile absorbante, de asemenea, sunt interzise. Folosiți un tricou vechi dacă nu poți folosi o cârpă de microfibră. Și un ultim mare secret: geamurile se spală cu apă fierbinte. Nu folosiți niciodată apă rece!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel