Scapă de pielea lăsată după pierderea în greutate: urmează aceste sfaturi și bucură-te de rezultat
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Scapă de pielea lăsată după pierderea în greutate. Sursa foto: freepik.com
Scapă de pielea lăsată după pierderea în greutate. Sursa foto: freepik.com
Orice pierdere în greutate are un efect secundar neplăcut. Atunci când o persoană pierde în greutate, pielea nu are, adesea, timp să se micșoreze și să se adapteze la noul corp.

Ce ar trebui să faci și cum să scapi de pielea lăsată după pierderea în greutate?

Bea doi litri de apă pe zi. Regula de a bea 2 litri de apă pe zi este considerată controversată, iar nutriționiștii au ajuns la părerea că trebuie să bei atâta apă cât cere organismul. Dar tocmai în zilele în care ești la dietă și pielea începe să sufere de uscăciune trebuie să o protejezi de deshidratare.

Nouă beneficii ale măslinelor pentru sănătate: consumă-le zilnic, dacă vrei să slăbești

Fă masaj. Masajul are două sarcini: să înceapă procesele metabolice în piele și să o strângă. Atât masajul manual, cât și cel mecanic te vor ajuta. Dacă nu ai timp sau bani ca să mergi la un specialist, îți poți face singur masaj, în zonele cu probleme, folosind diferite aparate de masaj.

Înainte de masaj, asigură-te că aplici și freci bine uleiul de masaj până vei simți că zonele masate s-au încălzit. În plus, uleiul va ajuta ca mâinile să alunece mai ușor și să nu rănească pielea.

De asemenea, uleiul de masaj saturează în plus zona cu probleme. Masează pielea ușor, apoi mișcările trebuie să se intensifice. 

Scapă rapid de o migrenă cu trei remedii simple

Fă un duș de contrast. Acest duș ajută nu doar la stimularea pielii, ci și la îmbunătățirea proceselor de circulație a sângelui în organism, la activarea proceselor metabolice, la creșterea tonusului muscular, la saturarea celulelor cu oxigen și chiar la ameliorarea tensiunii nervoase.

Este important să nu folosești apă fierbinte! Începe dușul cu apă caldă, apoi alternează-o cu apă rece. Nu te chinui nici cu apă cu gheață. Temperatura apei ar trebui să fie confortabilă. În timpul dușului poți masa zonele cu probleme, cu o mănușă de masaj.

Cum poți reduce ușor stresul: Patru moduri ușoare ca să-ți îmbunătățești starea de spirit

Masează pielea cu cuburi de gheață. O modalitate bună de a tonifica pielea este să o masezi cu gheață. Gheața poate fi făcută pe baza decocturilor de mușețel, gălbenele sau salvie. Decoctul se toarnă în forme de gheață și se congelează.

Fă baie cu sare de mare. Sarea de mare hidratează excelent, tonifică pielea, elimină toxinele, strânge și accelerează metabolismul. Pentru aromă și confort, poți adăuga în apă și câteva picături din uleiul esențial preferat.

Folosește scruburi. Pentru ca pielea să fie strânsă, trebuie curățată bine, pentru a îndepărta stratul keratinizat al epidermei. Scrub-urile fac o treabă grozavă. Nu te vor scuti de vergeturi sau denivelări, dar vor face pielea mai fină și mai elastică. Pielea îți va mulțumi pentru scrub-urile cu zaț de cafea, miere sau smântână.

Aceste trei surse de proteine nu ar trebui să lipsească din meniul nostru zilnic

Fă împachetări. Le poți folosi imediat după spălare, efectul va fi mult mai puternic. Împachetările pot fi făcute cu miere: 3 linguri de miere, amestecate cu 7-8 picături de ulei esențial de citrice și se aplică pe zona cu probleme. Apoi zona se înfășoară cu folie alimentară și se lasă jumătate de oră. Clătește, apoi, cu apă caldă.

Dacă ești alergic la miere sau dacă pur și simplu nu suporți un produs lipicios și dulce pe piele, există și o opțiune de împachetare cu ulei. Amestecă 50 de mililitri de ulei de măsline cu 3-5 picături de ulei esențial și aplică pe zona cu probleme. Înfășoară din nou cu folie alimentară și lasă să acționeze o jumătate de oră. Apoi fă un duș cald și aplică cremă hidratantă.

Fă sport sau mergi pe jos. Pielea ta are nevoie de oxigen. El este cel care furnizează oligoelementele necesare celulelor pielii, permițându-le să se reînnoiască. De aceea, trebuie să faci mișcare. Cu cât ești mai activ, cu atât mai repede vei scăpa de toxinele acumulate.

Vrei să slăbești? Adaugă prune uscate în dieta zilnică. Șapte motive pentru care trebuie să le consumi

Vitamine și proteine. Când ești la dietă, organismul se confruntă cu o deficiență de vitamine și minerale, care se reflectă cel mai bine pe piele. În acest moment ai nevoie de vitaminele A, C, E, precum și de vitaminele B, vitamina PP, Omega 3, magneziu, zinc, calciu și colagen.

Ia vitamine și insistă asupra produselor care conțin proteine ​​​​animale și vegetale. Proteina este responsabilă pentru construirea masei musculare și joacă, de asemenea, un rol important în procesul de menținere a pielii sănătoase. Mănâncă ardei gras, spanac, toate tipurile de varză, citrice și kiwi (acestea, de altfel, favorizează pierderea în greutate). Nu uita de pește, nuci și ulei de măsline.

Hidratează pielea. Folosește creme cu efect hidratant, dar și creme pentru vergeturi. Atenție și la cremele care conțin vitaminele A, E si C, uleiuri naturale, extracte de plante, colagen și acid hialuronic. Slăbește treptat, deoarece acesta este cel mai bun mod de a menține o piele sănătoasă și frumoasă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel