Scapă de mătreață cu o rețetă naturală și ieftină: un scrub exfoliant, făcut în casă, îți este de ajutor
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Scapă de mătreață cu o rețetă naturală și ieftină - un scrub exfoliant, făcut în casă, îți este de ajutor. Sursa - Pexels
Scapă de mătreață cu o rețetă naturală și ieftină - un scrub exfoliant, făcut în casă, îți este de ajutor. Sursa - Pexels
Spune-i adio mătreții cu o rețetă naturală, accesibilă tuturor, simplă și ieftină. Aflați cu putem combate această problemă inestetică.

Mătreața este, fără îndoială, o problemă enervantă cu care se confruntă multe persoane.  Problema este strâns legată de un tip de dermatită care afectează scalpul. Să aflăm deci cum putem ține  sub control problema și care este rețeta naturală care ne scapă de mătreață.

Prezența mătreții necesită întotdeauna un control  al medicului dermatolog care va evalua tipul și cauza, apoi va prescrie produse care o vor elimina. Măreața ar putea fi provocată și de o anume intoleranță alimentară, pe care o poate stabili doar medicul.

Ai curățat vreodată salteaua patului? Dacă nu, este timpul să o faci: ai nevoie de câteva produse

În general mătreața poate fi de diferite tipuri: grasă și uscată, fiind cauzată, în majoritatea cazurilor, de dermatită. Pielea scalpului  tinde să se decojească foarte repede, iar solzii de mătreață sunt de fapt doar reziduurile de piele moartă.

Mătreața uscată se prezintă în cazuri de deshidratare  a scalpului, deoarece pielea tinde să se decojească. În acest caz, fenomenul este însoțit de o mâncărime  pielii scalpului.

Curăță dinții cu o coajă de banană: vor fi albi și strălucitori. La ce mai putem utiliza coaja acestui fruct delicios

Mătreața uleioasă este cauzată, în cele mai multe cazuri, de dermatita seboreică. Scalpul, în acest caz, are solzi grași care cad, iar părul arată uleios.  

Dermatita de contact și psoriazisul pot provoca apariția mătreții, iar soluția este tratamentul scalpului.

Sfaturi pentru a ține mătreața sub control

Cei care suferă de mătreață pot avea nevoie și de un șampon zilnic care curăță scalpul, îl hidratează și îl împrospătează. Șamponul trebuie să conțină nu doar substanțe pentru curățare, ci și pentru tratarea epidermei. De asemenea, puteți folosi  loțiuni sau uleiuri esențiale.


Spală oglinzile cu ceai negru: vor fi mai strălucitoare și fără urmă de praf

Rețeta naturală pentru combaterea mătreții

Mătreața poate fi contracarată cu ajutorul remedii naturale, care pot trata scalpul. 

Să aflăm cum să pregătim un scrub exfoliant pentru a contracara problema mătreții cu ingrediente naturale și foarte ieftine.

Ai părul fin și fragil? Îi poți reda puterea și volumul cu două măști, făcute în bucătărie

Pentru prepararea acestui scburb aveți nevoie de: zahăr brun, ulei de cocos și ulei esențial de lavandă. Amestecă toate ingredientele și apică masca scalp, masând ușor. Lasă-o să acționeze circa 20 de minute, apoi spală-te pe cap cu un șampon anti-mătreață. Clătește din abundență. 

Acest tratament  poate fi folosit o dată sau de două ori pe săptămână.

BONUS: Două măști pentru părul fin și fragil 

Mască cu banană și ulei de măsline:  Banana este un ingredient comun și ușor accesibil, ideal pentru părul fin care tinde să se rupă. Tăiați o banană  și puneți-o într-un castron mic cu 2 linguri de ulei de măsline, 1 lingură de ulei de migdale  sau orice alt ulei vegetal și 2 linguri de miere.

Amesteca totul bine până obții un amestec omogen, pe care âl vei aplica pe păr cu ajutorul unui pieptene. Lăsați masca să acționeze aproximativ 20 de minute și clătiți cu apă caldă.

Aşa ceva, mai rar: machiaj cu folia alimentară. Trucul e viral pe TikTok | VIDEO

 

Mască cu miere, ou și iaurt pentru păr fragil și fin:

Bateți oul într-un castron, apoi adăugați 2 linguri de miere și un borcan de iaurt simplu.  Amestecați și aplicați masca pe tot părul, ținându-o  aproximativ 30 de minute. Clătiți bine cu apă caldă și spălați-vă părul cu șampon și balsam.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel