Scapă de gândaci cu aceste două ingrediente naturale: casa ta va fi neospitalieră pentru insecte
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Scapă de gândacii cu aceste două ingrediente naturale, casa ta va fi neospitalieră pentru insecte. Sursa - Pexels
Scapă de gândacii cu aceste două ingrediente naturale, casa ta va fi neospitalieră pentru insecte. Sursa - Pexels
Când ne confruntăm cu  gândaci în baie suntem cuprinși de panică și repulsie.  Din păcate însă, vara ne putem confrunta cu astfel de situații mai des. Gândacii sunt atrași de căldură și umiditate, la fel ca și alte insecte.

Pentru gândaci și gândaci  există, pe piață, multe soluții chimice.  Totuși, pentru a nu apela la clasicele produse cu aditivi chimici, am putea încerca două ingrediente naturale și  ecologice.

Înainte de a trece la exterminarea gândacilor, ar putea fi util să știm mai multe despre inamicii noștri. În primul rând, există gândaci de baie și gândaci de bucătărie.

Gândacii de bucătărie sunt maro, rapizi și mici și au capacitatea de a zbura. În schimb, gândacii de canalizare sunt negri, lenți și mari. Ambii, însă, cele mai grave coșmaruri ale noastre și din acest motiv, la primul semn, ar trebui să-i eliminăm.

Spală pilotele acasă fără a le deteriora, cu un truc eficient și ieftin 

Sunt două moduri naturale de a scăpa de gândacii de canalizare și de cei de bucătărie și de a-i ține departe de casa ta. 

Prima metodă naturală poate fi folosită pentru toate încăperile casei, inclusiv pentru balcon și grădină. În acest fel am putea crea un fel de barieră de protecție care să ne facă casa neospitalieră pentru gândaci.  

Ceea ce ar trebui să faci este să prepari o infuzie din câteva ingrediente ale căror mirosuri sunt neplăcute pentru aceste insecte și anume: 100 de grame de coji de castraveți, 10  frunze de dafin proaspete și 10 picături de ulei esențial de rozmarin.

Pune hârtie igienică și un pahar cu apă minerală în frigider. Doar gospodinele cu experiență cunosc acest truc

În primul rând ar trebui să fierbeți cojile toate de castraveți și foile de dafin  în 2 litri de apă timp de 20 de minute. Lăsați amestecul să se răcească, apoi în filtrați și îl turnați într-o sticlă cu pulverizator. Nu uitați să adăugați și uleiul esențial de rozmarin. În acest moment am putea pulveriza fiecare colț și fiecare mediu în care am asistat la trecerea lor și/sau în care credem că pot intra.

Cadă este îngălbenită și pătată? Ai nevoie de două produse din cămară: simplu, ieftin și rapid

Să trecem acum la cea de-a doua dintre cele 2 metode naturale de eliminare a gândacilor din  casă. Aceste insecte au  nenumărate puncte de acces pentru a ne invada spațiile și anume:  conductele și scurgerile.

În acest caz, puteți prepara o altă infuzie,  cu un ingredient care are un miros neplăcute pentru gândaci. Luăm 100-150 de grame de cătină, pe care o fierbem timp de 20 de minute în 2 litri de apă.

Turnați amestecul fierbinte direct în canale de scurgere și conducte, repetând operațiunea după 2 zile sau dacă este necesar.

Adăugă câteva pastile de aspirină în mașina de spălat și uită de petele de pe hainele albe

Ceapă și bicarbonat de sodiu - Există multe produse pe care le puteți obține din magazin, dar sunt de obicei foarte toxice. Acest truc este foarte ieftin și sigur și, cel mai important, funcționează.

Tăiați o ceapă și adăugați o linguriță de bicarbonat de sodiu, apoi puneți acest amestec în colțurile casei. Reaplicați-l zilnic și foarte curând vă veți găsi casa fără gândaci.

Cum scapi de căpușe -  Căpușele pot fi foarte diferite ca mărime și culoare. Este foarte important să te protejezi pe tine, familia și animalele de companie de acestea. Dacă nu ești foarte dornic să aplici pesticide chimice pe piele sau pe blana câinilor tăi, încearcă aceste amestecuri naturale și sigure.

Se amestecă 20 de picături de ulei esențial de trandafir, 10 picături de ulei esențial de iarbă dulce, 5 picături de ulei esențial de lavandă, 5 picături de ulei esențial de citronelă sau lămâie și o lingură de alcool de fricție și se diluează la 100 ml cu oțet sau apă. Pulverizați produsul obținut pe piele.

Pulverizează oțet în jurul ferestrelor: ține insectele departe și poți aerisi casa fără griji

Cum scapi de furnici - Furnicile pot fi foarte enervante și apar brusc de nicăieri, de multe ori furișându-se în locuri din bucătărie sau cămară. 

Aparent, furnicile urăsc absolut mirosul de scorțișoară. Pune scorțișoară pudră în zonele pe unde crezi că intră furnicile. Pentru rezultate mai eficiente, puteți adăuga puțin ulei esențial în pudra de scorțișoară. 

Nu mai arunca cojile de portocală: pune-le în punga cu făină și vei scăpa de o problemă

Cum scapi de acarieni -  Deși acarienii nu mușcă, mulți specialiști consideră că aceștia pot provoca reacții alergice și iritații ale pielii. 

Amestecați 6 lingurițe de ulei de eucalipt cu 1,5 lingurițe de detergent lichid de rufe într-o găleată de apă și înmuiați articolele lavabile în soluția obținută apoi spălați-le ca de obicei. Pentru orice nu se poate spăla, doar pulverizați și ștergeți-l cu o cârpă curată. Dacă nu vă place mirosul de ulei de eucalipt, îl puteți înlocui cu ulei de arbore de ceai, care este la fel de eficient.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel