Data publicării:

Scăpa de durerea de dinți, atunci când nu poți merge la medic: opt moduri dovedite

Autor: Nicoleta Baciu | Categorie: Sanatate
WhatsApp
Scăpa de durerea de dinți, atunci când nu poți merge la medic, opt moduri dovedite. Sursa foto: freepik.com
Scăpa de durerea de dinți, atunci când nu poți merge la medic, opt moduri dovedite. Sursa foto: freepik.com

Nu există vreo persoană care nu știe ce este o durere de dinți. Cel mai rău lucru este atunci când durerea apare la miezul nopții și poți merge la medic. 

Există însă zeci de remedii simple care pot atenua oarecum durerea de dinți. Cauzele durerii de dinți, în timpul nopții, sunt multiple: din cauza cariilor, a bolilor de gingii sau a infecției sinusurilor. Nu este posibil să elimini factorul provocator fără ajutorul unui specialist și trebuie să reziști până dimineața.

Șapte motive ca să mergi pe jos: iată beneficiile celebrilor 10.000 de pași, făcuți zilnic

După cum știi, toate senzațiile de durere sunt agravate în timpul nopții, iar durerea de dinți nu face excepție. Cea mai frecventă cauză sunt cariile dentare sau boala gingiilor. Există și motive care nu au legătură directă cu starea dinților. De exemplu, o infecție a sinusurilor poate pune presiune asupra maxilarului și poate provoca durere. Acest lucru se întâmplă destul de des, mai ales când stai întins. Stresul și scrâșnitul dinților sunt alți posibili factori declanșatori ai acestei afecțiuni neplăcute. Dar,din fericire, există mai multe moduri de a calma temporar durerea.

Bolile și afecțiunile pe care le pot mirosi câinii: comunică cu patrupedul tău și vei ieși dintr-o depresie profundă

1. Analgezice. Pastilele sunt capabile să reducă durerea  uşoară sau moderată. Nu uita să citești cu atenție instrucțiunile pentru medicament și să nu depășești doza. Poți folosi unguente și creme anestezice locale. Sunt la fel de eficiente în reducerea durerii. Adesea, ingredientul lor principal este benzocaina, care nu este potrivită pentru copiii mici. Astfel de analgezice amorțesc locul aplicării și, prin urmare, durerea este atenuată.

2. Comprese reci. O compresă rece poate ameliora o durere de dinți. Pune o pungă de gheață pe partea afectată a feței. Sub influența temperaturilor scăzute, vasele de sânge se îngustează și procesele inflamatorii încetinesc. În plus, răcirea oferă un fel de anestezie.

Pungă de gheață  trebuie ce, înfășurată, mai întâi, într-un prosop, apoi aplicată pe față timp de 15-20 de minute la fiecare două ore.

Top 6 alimente pe care le poți mânca înainte de culcare fără a dăuna organismului

3. O pernă suplimentară. Dacă dormi pe o suprafață destul de plană, fluxul de sânge  poate provoca mai multă durere și inflamații. Pentru a atenua durerea, trebuie să iei o pernă suplimentară pentru a ridica ușor partea superioară a corpului.

4. O soluție salină. Cel mai tradițional remediu casnic pentru durerea de dinți este o simplă clătire cu a gurii cu apă sărată. Soluția de sodiu este un „medicament” antibacterian natural, deci poate reduce inflamația și proteja dinții deteriorați de infecții. Gargara cu apă sărată ajută și la îndepărtarea oricăror particule de alimente blocate în dinți, care provoacă disconfort.

5. Frunze proaspete de varză. Parodontita este o infecție gravă a gingiilor, care apare din cauza igienei orale deficitare. Poate provoca probleme precum dureri și sângerări ale gingiilor, dar și slăbirea dinților. Varza conține anumite enzime care au un efect decongestionant, este eficient în afecțiunile gingiilor. Cel mai bine este să le folosești proaspete, așezându-le pe o cârpă umedă de in. Ține o astfel de compresă pe obrazul dureros. În jumătate de oră durarea va fi ameliorată.

Beneficiile merelor verzi pentru sănătate, pe care nu toată lumea le cunoaște. Ferește-te de eventualele contraindicații

6. Ceaiuri din plante. Apa de gură cu mentă poate ameliora temporar o durere de dinți. Menta conține compuși antibacterieni și antioxidanți. Mentolul, ingredientul activ din plantă, este capabil să ofere un ușor efect de răcire pe zonele sensibile.

Poți folosi și ceai de mușețel. Prepară băutura, lasă-o să se răcească la o temperatură ușor caldă, apoi clătește gura de mai multe ori. Mușețelul are proprietăți antibacteriene, antiinflamatorii și analgezice. Nu mai puțin eficiente, în acest sens, sunt valeriana, sunătoarea și lămâia.

7. Usturoi. Efectul antibacterian al usturoiului ucide bacteriile din gură. Usturoiul este folosit pentru ameliorarea pe termen scurt a durerii de dinți. Alicina, compusul său principal, are un efect antibacterian puternic. Pentru a calma durerea, mestecă un cățel de usturoi și ține pulpa aproape de dintele dureros.

Beneficiile incredibile ale verzei murate: 4 motive să o consumi regulat

8. Uleiuri esențiale. Uleiurile de cuișoare și arbore de ceai au proprietăți dezinfectante și antiseptice și reduc inflamația bacteriană din gură. Pentru ameliorarea durerii, aplică câteva picături de ulei esențial pe dintele dureros sau adăugă-le în apă și clătește gura cu soluția rezultată.

Articolul are doar scop informativ. Dacă ai o durere de dinți severă, mergi la medicul dentist pentru a elimina factorul care o provoacă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel