Scânteia care ar putea aprinde PROTESTELE în România. Chirieac: Îmi este groază. Acolo e plânsul și scrâșnirea dinților
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Bogdan Chirieac a spus care este punctul clar care ar putea aprinde protestele în România. 

Analistul politic Bogdan Chirieac a fost întrebat în direct la România TV, în contextul în care în SUA moartea lui George Floyd a fost scânteia care a aprins protestele în toată țara, care ar putea fi scânteia care ar putea aprinde protestele și în România?

”Criza economică ar putea fi scânteia. Mie îmi este groază de criza economică. Deocamdată nu s-a simțit. Am avut aproape un milion de persoane care și-au pierdut slujbele temporar s-au le-au pierdut cu totul. Sunt toți din mediul privat. Horeca, industria turistică și hotelieră a avut foarte mult de suferit. Cine a putut să lucreze de acasă, dacă a avut piață, a lucrat, tot ce a însemnat mediul public a primit integral salariile și sporurile. Banii aceia au fost împrumutați de ministrul de Finanțe la dobânzi cămătărești. Din punct de vedere economic, mi-au explicat experții și probabil că au dreptate, e bine măcar că au fost plătiți cei din mediul public ca să stimulezi cât de cât consumul. Problema e că ei au fost plătiți cu bani împrumutați la dobânzi cămătărești, dobânzi mari”, a declarat analistul politic Bogdan Chirieac. 

”De 20 de ori față de dobânda pe care a primit-o Bulgaria. Această țară s-a împrumutat cu 0,2 - 0,25% în timp ce România se împrumuta cu 4,2%. Să fim serioși. Există o explicație foarte simplă. Investitorii străini nu mai au încredere în acest Guvern. În străinătate sunt permise investițiile, e o mare diferență”, a comentat Ilan Laufer aflat în direct la postul TV. 

Chirieac: E nevoie de o remaniere guvernamentală 

”În mod evident, premierul Orban trebuie să-și facă o remaniere guvernamentală. Președintele Iohannis a susținut la întâlnirea cu PNL-ul că îl sprijină 100% pe Ludovic Orban. Știți cum ne prăbușim? Într-o bună dimineață România intră în incapacitate de plăți cu oamenii ăștia. Premierul Orban este susținut de președinte, este susținut de PNL, foarte bine, dar măcar ia și o echipă de oameni. Că acolo e plânsul și scrâșnirea dinților”, a mai completat Bogdan Chirieac. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel