Scandalul sacilor cu voturi de la Sectorul 1. Toni Greblă: Va fi cazul să solicităm organele de drept
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto: Captură video Antena 3 CNN
Foto: Captură video Antena 3 CNN
Toni Greblă, președintele Autorității Electorale Permanente, a vorbit despre scandalul cu sacii de voturi.

Toni Greblă, președintele Autorității Electorale Permanente, a vorbit despre cozile uriașe de la Birourile Electorale, acolo unde oamenii așteaptă de zeci de ore în stradă să depună sacii cu voturi, printre cele mai grave situații fiind semnalate la Sectorul 1, acolo unde între timp ar fi fost suspendată predarea-primirea buletinelor de vot.

"Eu sper ca procesul electoral, dacă nu se poate interveni în niciun mod în el, să se desfășoare neîntrerupt și să fie finalizat, apoi după finalizare va fi cazul să solicităm organele de drept să ia măsurile de rigoare, inclusiv Autoritatea Electorală Permanentă își va face datoria, astfel cum e prevăzut în lege. Vreau să vă spun că nu e numai o activitate absolut iresponsabilă a celor care au obligația legală să asigure spații corespunzătoare pentru desfășurarea activității din Birourile Electorale de sector, dar este și o lipsă de omenie, lipsă de respect față de procesul democratic.

Toni Greblă: Am aflat cu surprindere că anumite birouri de secție și-au suspendat activitatea

Aș vrea să mai adaug că astăzi am aflat cu surprindere, tot din mass-media, că anumite birouri de secție și respectiv de unități administrativ teritoriale și-au suspendat activitatea și o reiau mâine dimineață, fără să fie asigurate sau să existe certitudinea că acele materiale sunt depozitate corect, sunt predate pe bază de proces verbal în bază, vor fi reluate mâine dimineață tot pe bază de proces verbal și operațiunea va putea fi desfășurată așa cum trebuie. (...) Pentru această zi sigur că sunt plătiți și dacă e cazul vor fi plătiți până la încetarea activității, suma e 300 și ceva de lei și coboară pe măsură ce coborâm pe ierarhia Birourilor Electorale. Eu cred că în prezent au fost luate toate măsurile, v-am zis, am suplimentat numărul, este un cort acolo pe care l-ați văzut, l-a montat azi dimineață ISU pentru a avea această posibilitate, puteau să deschidă și celelalte două săli dacă ziceți că sunt alte două săli acolo", a spus Toni Greblă la Antena 3 CNN.

"Sunt două mari săli de așteptare, una în holul clădirii și alta în zona în care se plătesc taxele și impozitele și evident că oamenii puteai să intre acolo să stea în condiții mai civilizate, nu pe stradă, nu pe asfalt, cu sacii cu voturile noastre expuse așa cum le vedeți", a spus realizatorul TV Radu Tudor despre cazul de la Sectorul 1.

"Asta este cel puțin o activitate iresponsabilă, dacă nu, ne poate duce cu gândul și la altceva, motiv pentru care vom analiza situația. Imediat ce procesul va fi încheiat și vom face public măsurile pe care le-am luat", a mai spus Toni Greblă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel