Scandalul interviului de la BBC al lui Lady Di are impact asupra „The Crown”, înaintea sezonului 5
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Foto: Instagram/@sussexroyal
Foto: Instagram/@sussexroyal
Serialul „The Crown” va avea un scenariu diferit pentru al cincilea sezon, după scandalul interviului din 1995 al Prințesei Diana.

Conform The Sun, scandalul interviului din 1995 în care au fost implicați jurnalistul Martin Bashir și angajatorul său, BBC, i-a forțat pe producătorii serialului de pe Netflix să rescrie bucăți mari ale poveștii din sezonul cinci, înainte ca filmările să înceapă în această vară.

Noul sezon din serial, al cincilea, pivotează în jurul interviului Prințesei Diana cu jurnalistul Bashir de la BBC One Panorama, obținut de acesta prin utilizarea unor documente false. Sezonul cinci se desfășoară la mijlocul anilor ’90 și „The Crown” va examina căsătoria pe cale de rupere dintre Prințul și Prințesa de Wales, dar și relația Dianei tot mai tensionată cu Familia Regală.

O mare durere de cap pentru scriitorii serialului

„A fost o mare durere de cap pentru creatori, fiindcă evenimentele de dinainte și după interviu au format baza firului narativ al serialului. Chiar dacă scriitorii au făcut nenumărate ciorne înainte și în timpul filmărilor, vine o provocare de alt nivel”, a spus un apropiat al producției, sub anonimat. „Mai ales că trebuie să răspundă oricăror alte relevații care apar în următoarele săptămâni sau luni. Dacă apar noi vești, vor trebui să aducă amendamente scenariului din nou”.

Netflix susține că nu sunt probleme cu programul filmărilor, insistând că totul se va desfășura în vară. Însă, reprezentații serviciului de streaming nu au confirmat o dată oficială. Într-unul dintre interviurile sale, actrița Imelda Staunton care o interpretează pe Regina Elisabeta a II-a a spus anul trecut: „Nu începem filmările până în iulie și, bineînțeles, lucrăm deja la serial”.

Schimbare de distribuție

Prințesa Diana va fi jucată în noul sezon de Elizabeth Debicki, înlocuind-o pe actrița Emma Corrin care a fost perechea Prințului Charles, Josh O’Connor. Acesta va fi și el înlocuit, de această dată de Dominic West. Nu se știe dacă Bashir va fi în vreunul dintre episoade și, implicit, ce actor îl va interpreta.

„Nu există vreo amânare a programului de filmare pentru sezonul 5 al «The Crown», iar procesul de scriere a scriptului rămâne normal”, a transmis un purtător de cuvânt al Netflix.

VEZI ȘI: Prinții William și Harry, comunicate despre contribuția BBC la moartea Prințesei Diana.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel