Scandalul interceptărilor ilegale face o nouă victimă în Marea Britanie: şeful Scotland Yard
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Paul Stephenson
Paul Stephenson

Paul Stephenson, şeful Scotland Yard, criticat pentru atitudinea sa în scandalul interceptărilor ilegale practicate de ziariştii grupului Murdoch, şi-a anunţat - duminică - demisia, într-o conferinţă de presă transmisă în direct de televiziune.

"Am luat această decizie din cauza speculaţiilor şi acuzaţiilor că ar exista legături între Poliţia metropolitană şi News International", divizia britanică a grupului Murdoch, şi "în special cu Neil Wallis", ex-redactor şef adjunct al News of the World, tabloidul aflat la originea scandalului, a declarat Paul Stephenson. "Integritatea mea este totală", şi-a asigurat el totuşi telespectatorii.

Neil Wallis a fost arestat joi. El este suspectat că "ar fi conspirat în vederea interceptării comunicaţiilor". Scotland Yard, care a fost acuzat că ar fi trenat ancheta în dosarul interceptărilor, a trebuit să admită în această săptămână că l-a recrutat o vreme pe Neil Wallis drept consultant în relaţii publice, după plecarea acestuia de la tabloid. Wallis a mai fost consultant al unui luxuos hotel în care şeful poliţiei a petrecut cinci săptămâni de convalescenţă în acest an, potrivit presei.

Polemica asupra strânselor legături pe care News International le întreţinea cu poliţia a fost alimentată în acest week-end de dezvăluirea că patronul Scotland Yard s-ar fi întâlnit de 18 ori cu conducătorii acestuia între 2006-2010.

News of the World, care şi-a încetat apariţia duminica trecută, este suspectat că ar fi interceptat ilegal convorbirile a circa 4.000 de personalităţi din toate domeniile.

sursa: Agerpres

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel