Data publicării:

Scandalul gunoiului cu Clotilde Armand. Anunț pentru locuitorii din Sectorul 1 de la Romprest. Răzvan Ghenoiu: Vom SISTA!

Autor: Florin Răvdan | Categorie: Stiri
WhatsApp
Scandalul gunoiului continuă. Răzvan Ghenoiu, director Romprest, spune ce urmează. Sursa: Arhivă Foto
Scandalul gunoiului continuă. Răzvan Ghenoiu, director Romprest, spune ce urmează. Sursa: Arhivă Foto

Răzvan Ghenoiu, directorul Romprest, compania care se ocupă de salubrizarea Sectorului 1, a anunţat că toate serviciile de salubrizare vor fi sistate în UAT-ul condus de Clotilde Armand. 

Acesta a explicat pentru DC NEWS ce ar însemna dacă Primăria Sectorului 1 ar revoca unilateral contractul. 

"În caz de denunţare unilaterală, acest contract trebuie plătit până la finalizarea termenului contractual. Este vorba de încă opt ani. Sigur că va urma un proces în instanţă, dar, conform contractului, nu se poate să nu se plătească până la finalizarea termenului contractual. În paralel cu angajarea altui contractant, ar fi vorba de costuri imense", a explicat Răzvan Ghenoiu pentru DC NEWS.

Anunţul care le dă fiori locuitorilor din Sectorul 1. Toate activităţile, OPRITE

"Noi vom opri joi, 11 februarie, aşa cum am notificat UAT-ul, activitatea şi vom vedea ce va urma. Probabil în mod abuziv, cum a făcut şi altă dată, va contracta altă firma. Noi vom sesiza Garda de Mediu, care va veni în teren cum a făcut şi în decembrie, va constata şi va emite noi amenzi. Un contract cu un alt operator este total ilegal, când ai deja un contract pe care refuzi să îl plăteşti. Nu poţi justifica urgenţa.

Astfel, de pe 11 februarie vom colecta doar gunoiul de la populaţie. Deşeurile necontrolate, ce se aruncă pe stradă şi nu le ştim provenienţa, vor rămâne pe stradă. Vom sista serviciile de măturat, curăţat, spălat, etc, vom ridica doar gunoiul menajer de la populaţie. Şi asta pentru o perioadă scurtă. Doamna primar plăteşte gunoiul de la populaţie, dar asta este o sumă mică din economia facturilor noastre. Noi suntem dimensionaţi pentru un contract care are toate serviciile, nu poţi plăti 5 la sută dintr-un contract doar ca să rămână colectarea de la populaţie. Noi nu putem supravieţui! Cel mult două săptămâni va mai dura şi asta. 

Nici serviciul de deszăpezire nu îl vom mai presta, dacă va ninge, nu vom putea scoate utilajele. Până la final de februarie, Sectorul 1 va rămâne complet fără serviciu de salubrizare. Asta dacă nu se fac toate plăţile sau cel puţin un angajament de plată. Să ne spună că ne dă banii în august, în septembrie, să ştim. Dar dânsa spune că am facturat servicii neprestate, că am umflat facturile. În condiţiile astea, nu putem presta nimic!", a mai explicat acesta. 

Protestul, oprit doar la plata completă

Oliver Păiuş, viceprimarul USR al Sectorului 1, a anunţat duminică, 7 februarie, că pe 10 februarie se vor face unele plăţi spre compania Romprest. 

"Ne dorim să rezolvăm problema, dar suntem condiţionaţi de problemele bugetare. Nu e rea voinţă, e doar o problemă financiară pe care încercăm să o rezolvăm. Când vom avea bani de la buget, se vor plăti anumite facturi. E şi o problemă cu facturi mai vechi asupra cărora sunt îndoieli. Dar parte din prestaţia Romprest va fi achitată.  Eu am confirmat în scris că se vor plăti de pe 10 februarie 14-16 milioane de lei directorului de la Romprest. Atunci vor intra banii de la Guvern. E doar o informare, nu un document oficial. I-am spus directorului că se vor achita banii când vor intra banii de la Guvern. Acum sunt vreo 3 milioane de lei în contul Primăriei. Dar ştiu că vor intra bani de la buget şi prioritate are Romprest", a declarat Oliver Păiuş la Antena 3.

VEZI ŞI Scandal gunoi Sectorul 1. Prima reacţie de la primărie, după protestul Romprest. "Au prioritate. Vom plăti o parte" 

"Din păcate, dânşii mint sistematic, nu avem nimic oficial, doar un mesaj pe Whatsapp, dar au fost trimise nenumărate astfel de mesaje. Nu se doreşte rezolvarea conflictului. Dânşii asta forţează, ca noi să intrăm în incapacitate de plată, în insolvenţă, în faliment. Oricum, şi dacă s-ar face plata, protestul tot ar continua. În economia contractului, ce spun dânşii că vor să plătească nu reprezintă nici 20 la sută din ce ne datorează, plus facturile curente care nu sunt achitate", a mai spus Răzvan Ghenoiu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel