Data publicării:
Scandalul de la Craiova, curmat de patronul Rotaru. Ce se întâmplă cu Papură
Antrenorul Corneliu Papură are girul total al clubului, anunţă principalul acţionar al Universităţii Craiova.
Principalul acţionar al clubului de fotbal Universitatea Craiova, Mihai Rotaru, a afirmat că antrenorul Corneliu Papură, contestat de suporteri, are girul total al grupării din Bănie.
''Noi credem că împreună o să reuşim. Dar pentru asta avem nevoie de multă muncă şi înţelepciune. Şi nu în ultimul rând, de unitate, încredere şi suport unii pentru alţii. Aşa cum am procedat cu toţi antrenorii Ştiinţei în ultimii 6 ani, Papură are girul nostru total. Împreună putem face performanţă. Dar doar împreună, a spus Rotaru, răspunzând întrebărilor puse de suporterii echipei pe Facebook.
Acum trei ani de zile alegerea noastră pe banca Ştiinţei s-a numit Gigi Mulţescu. A fost o analiză a plusurilor şi minusurilor pe care poate să le aducă domnia sa. Unul dintre minusuri era 'ostilitatea suporterilor'. S-a dovedit că pentru momentul respectiv a fost o decizie bună. Acelaşi lucru s-a întâmplat şi cu Devis Mangia. S-a dovedit iarăşi că a fost o decizie înţeleaptă. Corneliu Papură nu a fost niciodată o soluţie de avarie. Încă din iarnă, în urma punerii în balanţă a plusurilor şi minusurilor, a devenit prima opţiune ca succesor pe banca tehnica a Ştiinţei, a explicat Rotaru.
Strategia de transferuri
Acţionarul clubului din Bănie a menţionat, la plusuri, faptul că Papură e unul dintre cei mai bine pregătiţi antrenori din Liga 1, are pasiune, putere de munca, o filozofie bine structurată a ceea ce-şi doreşte de la echipă şi jucători, loialitate faţă de club (9 ani şi pentru 200 de meciuri la Ştiinţa, alături de club din prima zi şi necontenit de la revenirea în fotbal), şi faptul, că a absolvit licenţa PRO. La capitolul minusuri, Rotaru a evidenţiat lipsa de experienţă în primul eşalon şi un stil de comunicare aparte care deja a fost taxat de o parte a suporterilor.
Mihai Rotaru s-a referit şi la transferurile pentru noul sezon: Strategia de anul acesta presupune acoperirea a patru posturi considerate de noi deficitare în sezonul trecut sau neacoperite de dubluri de calitate, respectiv: un fundaş central, doi mijlocaşi centrali, o extremă dreapta, un portar.
Oficialul consideră că echipa din Bănie nu are nevoie de încă un atacant, deoarece Elvir Koljic este aşteptat să revină în prima jumătate a lunii august, iar în lot se află alţi trei atacanţi: Carlos Fortes, un jucător în care credem foarte mult dar care din păcate a venit fără pregătire fizică, Mihai Roman, ce revine la Universitatea Craiova după un sezon foarte bun la Botoşani, şi Jovan Markovic, un produs al CCJ, după o operaţie efectuată la sfârşitul anului trecut şi care în momentul acesta este refăcut în proporţie de 100%.
Bugetul de transferuri este de aproximativ 1,5 milioane de euro, iar clubul trebuie să ţină cont şi de restricţiile legate de regula de a folosi doi jucători Under-21 în primul unsprezece. Universitatea l-a achiziţionat deja pe mijlocaşul albanez Kamer Qaka, de la Poli Iaşi.
Rotaru a dezminţit un eventual schimb cu CFR Cluj, între Alex Mateiu şi Alex Ioniţă II: Nici de glumă nu este bună. Cu tot respectul pentru Alex Ioniţă, dar Mateiu este sufletul nostru. Exact cum mi-a spus la ultima întâlnire, că el vrea să fie 'Totti al Băniei'. Ne interesează Alex Ioniţă, considerăm că este un jucător valoros, dar acestea sunt discuţii care în acest moment privesc doar cluburile, iar pe această cale ne cerem scuze CFR-ului că ne-am permis să discutăm despre un fotbalist aflat sub contract cu ei.
Obiectivul minim acceptat
Conducătorul clubului a precizat că bugetul Centrului de Copii şi Juniori este de aproximativ 500.000 euro pe an şi aici nu sunt incluse transferurile de jucători: În decursul celor 6 ani am investit peste 2,2 milioane de euro în academie. Principala problema cu care ne confruntăm este reprezentată de lipsa infrastructurii. Speram ca până la sfârşitul anului să rezolvăm această problemă. Este o activitate unde avem foarte multe de îmbunătăţit în toate planurile.
Bugetul total al clubului este de 9 milioane de euro în noul sezon, alte cheltuieli fiind 4.800.000 euro, cu salariile plus impozite aferente salariilor şi un milion de euro, cu cantonamente, deplasări, chartere etc.
Obiectivul minim acceptat îl reprezintă clasarea pe primele două poziţii şi câştigarea Cupei României sau calificare în grupele UEFA Europa League. Încercăm să fim extrem de atenţi la realizarea campaniei de transferuri şi la gestionarea momentelor de criză ce pot apărea pe parcursul sezonului, a subliniat Rotaru.
Nu am judecat niciodată Universitatea Craiova în termeni de profit sau pierdere. Pe de altă parte, întotdeauna voi pune pe primul loc viitorul Ştiinţei în detrimentul unor ambiţii de moment. În decursul celor 6 ani am încercat să construiesc cărămidă cu cărămidă un club care să fie independent faţă de problemele de moment ale unuia sau altuia dintre conducători. Îmi doresc ca performanţa să vină ca urmare a unei construcţii solide şi nu în urma unui heirupism care ulterior să ducă la falimentul proiectului. Am investit aproximativ 15 milioane de euro, iar până astăzi nu am recuperat niciun cent. De aceea, consider că pasiunea reprezintă 10. Dar încerc ca aceasta pasiune să fie dublată de responsabilitate, a concluzionat Rotaru.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News