Scandalul de la Auchan, ultimul dosar greu care a scindat PNL și PSD înainte de alegeri. „Suntem două ideologii diferite”
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Inquam Photos / Cornel Putan
Inquam Photos / Cornel Putan
PNL și PSD, împreună cu UDMR, formează o Coaliție cu o majoritate zdrobitoare în Parlamentul României. În ciuda unui parcurs disciplinat de la formarea Coaliției, există însă dosare care ideologia celor două partide le pune pe poziții contradictorii.

Cristina Trăilă, deputat din partea Partidului Național Liberal, a vorbit despre neînțelegerile din Coaliție pe dosare grele, dar dă asigurări că aceste neînțelegeri nu vor afecta bunul mers al alianței dintre liberali și social-democrați.

Lidera PNL a precizat, în cadrul interviurilor DC News, că aceste neînțelegeri sunt inerente în contextul în care PNL și PSD sunt două partide cu ideologii diferite.

„Sunt discuții cu PSD și e firesc să le avem. Există discuții pe pensii, pe partea de taxe, dar toate sunt firești. Pentru că suntem două partide mari diferite. Suntem două ideologii diferite, inclusiv electoral. Noi reprezentăm mediul de afaceri, e evident că nu vom fi de acord cu tot felul de taxe pe aparatele selfpay (n.r. - aparate utilizate de clienți pentru a efectua singuri plata) într-o eră a tehnologizării și digitalizării”, a precizat Cristina Trăilă.

Deputatul PNL a făcut referire la scandalul de la Auchan, unde gigantul francez a anunțat că va renunța la case de marcat și va folosi un sistem 100% self check-out, fapt care a stârnit o revoltă pe internat.

PSD a preopus taxarea acestor case de marcat, PNL se opune.

Însă în ciuda pozițiilor divergente pe diferite dosare importante, inclusiv reforma pensiilor, Cristina Trăilă a dat asigurări că Coaliția e solidă.

Cristina Trăilă, despre momentul în care va fi o separare a apelor cu PSD și PNL 

Întrebată dacă crede în scenariul alegerilor anticipate, lidera PNL a răspuns cu un categoric „Nu”.

„Nu cred! Nu cred că vom avea vreodată alegeri anticipate, pentru că un parlamentar, în general, indiferent din ce partid face parte, nu vrea să-și încheie mandatul înainte de vreme, ca să fim corecți față de noi toți și față de cetățeni.

Întotdeauna se vor găsi soluții astfel încât acest lucru să nu se întâmple. Nu cred că vom ajunge în situația respectivă și nu cred că noi, cei din partidele mari, care formăm coaliția PNL - PSD, vom crea un astfel de moment înainte de vreme, mai ales în contextul dat“, a spus deputatul liberal.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel