Scandalul de la ATI a Spitalului Sf. Pantelimon. Bogdan Chirieac: Nu cred că au devenit peste noapte criminali în serie
Data publicării:
Autor: Sonia Baciu
WhatsApp
FOTO: Freepik @EyeEm
FOTO: Freepik @EyeEm
Analistul politic Bogdan Chirieac trage un puternic semnal de alarmă după moartea suspectă a celor 17 pacienți de la Secția ATI a Spitalului Sf. Pantelimon din București. 

Analistul politic Bogdan Chirieac vorbit despre situația de la Spitalul Sf. Pantelimon și cum aceasta, dacă se dovedește, ar putea să ducă la dispariția oricărei urme de încredere în medicii din România. În plus, știut fiind faptul că de multe ori la situații dramatice se așteaptă să ”cadă capete”, a ținut să sublinieze că ”aici nu este vorba de politică” sau de vreo ”lovitură” din punct de vedere politic.

”Stați să vedem despre ce este vorba. Deocamdată nu este vorba de politică aici, este vorba de viața unor oameni. Să vedem despre ce este vorba acolo. Eu nu cred că medicii de la ATI, personalul medical, asistentele medicale de la ATI, care este cea mai dificilă ramură a medicinei, în fiecare zi te confrunți cu moartea, în fiecare zi de la Dumnezeu, eu nu cred că au devenit peste noapte criminali în serie.

Acolo este ceva. Poate este o administrare greșită a unui medicament din acesta care se dă în ultima instanță. Am înțeles că Noradrenalina nu este de luat de dvs sau de mine când vorbim unii cu alții, în acest moment. Nu, este vorba de situații limită”, a declarat analistul politic Bogdan Chirieac la Realitatea Plus.

Chirieac: Românii au încredere în medici, în persoane

Totodată, Bogdan Chirieac a ținut să puncteze că deși ”români au încredere în medici”, această încredere ar putea să dispară dacă se dovedește că situația de la Spitalul Pantelimon ar fi fost una intenționată sau chiar din greșeală. 

”Deci haideți să vedem ce s-a întâmplat acolo, dacă s-a întâmplat. Să vedem cu pacienții. Mie, pur și simplu, mi-e teamă. Este vorba de 17 persoane. Dacă se întâmplă lucrul acesta, iertați-mă, și așa nu prea ai încredere în instituțiile statului român. Că nu ai cum să ai încredere. Dar măcar sistemul medical... nu e strălucit, dar în materie de medici, românii au încredere în medici, în persoane.

Vă dați seama că dispare totul. Situația este gravă, ajungem și în presa din Botswana dacă 17 pacienți de la ATI au fost uciși cu bună-știință sau din greșeală de către personalul medical”, a mai spus Bogdan Chirieac adăugând ”vă dați seama cum arată lucrurile astea?”.

Citește și: Scandalul de la Spitalul Sf. Pantelimon. Ministrul Rafila: Mi se pare intolerabil să pui în pericol încrederea în personalul medical

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel