Peste 100 de percheziţii au avut loc, miercuri, la persoane suspecte de evaziune fiscală cu carne. Carnea alterată era importată din Uniunea Europeană şi apoi vândută în magazinele mari din România sau era procesată şi comercializată în fast-food-uri.
Cei trei jurați de la Masterchef ne învață ce trebuie să facem pentru a evita alterarea cărnii
Chef Cătălin a dat câteva sfaturi cu privire la felul în care trebuie păstrată carne de porc sau cea de pui: "În primul rând, carnea pe care o cumpărăm gata înghețată trebuie pusă cât mai repede la congelator. Nu sunt de acord sub nicio formă ca puiul sau halca de porc să se dezghețe și apoi să fie recongelate. În momentul în care carnea stă la temperaturi ridicate, ea dezvoltă microbi, iar dacă o pun la congelator nu mai rezistă mult. Și pot apărea acele toxiinfecții alimentare, pe care nu și le dorește nimeni", spune Chef Catalin.
În plus, chef Florin a vorbit și despre timpul cât ar trebui să stea carnea la frigider.
"Depinde, în funcție de tipul de carne. Peștele, viscerele: ficățeii, pipotele, să fie ținute maxim o lună și jumătate. Puiul, maxim trei luni, iar cărnurile mai grase, cum sunt porcul și vita, maxim șase luni. Carnea tocată are o durată foarte scurtă, pentru că suprafața de contact cu aerul este mare, nu aș păstra mai mult de o lună, o lună și jumatate", spune chef Florin.
Chef Sorin a explicat și cum ar trebui să congelăm carnea proaspătă.
"În primul rând, tai carnea în bucăți mai mici, pentru că atunci când vreau să o gătesc să decongelez exact cât îmi trebuie. Iar inainte de a băga la rece carnea, o spăl ca să formeze deasupra un strat de gheață care să o protejeze. Iar carnea trebuie bine înfoliată, în așa fel încât să acopere toată suprafața cărnii, să nu aibă nicio porțiune contact cu aerul. Și ar fi bine să nu deschidem ușa congelatorului 2-3 zile ca să apuce să se congeleze", spune Chef Sorin, arată Pro TV.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
Citește articolele cu aceleași etichete:
- Medeea Marinescu își explică lipsa de reacție publică după ce Florin Piersic a fost internat de urgență
- BANCUL ZILEI: Secretul ascuns al limbii române
- Medicul Alin Popescu, despre un aliment de pe masa de Paște: Preparat așa... e nenorocire completă / Asta e o regulă pe care mulţi nu o respectă, din păcate
- BANCUL ZILEI: Ați greșit numărul!
- Tragedia din Vinerea Mare care a făcut înconjurul lumii. Peste 100 de români, majoritatea copii, au ars de vii în biserică
- Mircea Diaconu: E un fenomen, pe care nu-l sesizează aproape nimeni, care se petrece în România. Sunt vizați tinerii educați, IT-iștii, modernitatea țării
- Vasile Bănescu explică: De ce slujba de Înviere nu are loc în biserică. Când începe și când se termină sfânta slujbă a Paștelui
- Ploi abundente, grindină și vânt puternic în prima zi de Paști. Județele vizate de fenomenele meteo extreme
- Miracolul Luminii Sfinte? Ce știm despre aprinderea ei: Un arab și un turc verifică înainte Sfântul Mormânt
- Mioara Roman îi trimite semne Oanei Roman, din lumea de dincolo, chiar în Săptămâna Mare / foto în articol