Scandal Spital ”Foișor”. Cum încearcă presa hashtag să arunce vina pe managerul Ioan Cristian Stoica, un chirurg de excepție
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: D.C.
WhatsApp
După scenele de groază de la Spitalul ”Foișor”, Vlad Voiculescu nu dă explicații, pentru că, după cum s-a afirmat, nu este învățăcel ca să fie scos la tablă, USR PLUS făcând astfel scut în jurul lui. Și nu doar USR PLUS, ci și presa hashtag care se pare că este preocupată în a-l scoate vinovat pe managerul spitalului. 

Managerul Spitalului de Ortopedie ”Foișor”, Ioan Cristian Stoica, este scos în față de către presa hashtag, dar și de cei de la USR, susținuți chiar și din PNL, pentru scenele de vineri seară de la poarta spitalului, în care bătrâni abia operați au fost scoși cu targa și transferați inclusiv în mașini personale, pe banchete rabatate. Se pare că acum managerul unui spital de top în domeniul său, căutat din țară și din afara țării, un spital recunoscut, prin urmare, e de vină că... s-a lăsat greu. Nu putem spune nici măcar că s-a lăsat convins dacă ne uităm la date clare apărute în documente oficiale. În urma ordinului din 26 martie, o corespondență între Ministerul Sănătății și Spitalul Foișor arăta motivele pentru care spitalul de ortopedie nu poate primi pacienți COVID. Adresa spitalului a fost transmisă în 2 aprilie, iar în 5 aprilie 2021, Spitalul ”Foișor” a fost scos din anexa care-l transforma în spital COVID. Însă, vineri, 9 aprilie, la ora 16:10, a ajuns la Spitalul Foișor ordinul prin care este transformat în spital exclusiv COVID, ordin ajuns în același timp cu cel de evacuare. 

EXCLUSIV  Evacuare spital Foişor. Bâlbe cu ordinele Ministerului Sănătăţii - Documente

În ciuda acestei situații revoltătoare, presa hashtag îl scoate vinovat pe managerul Spitalului ”Foișor”, apărându-l astfel pe ”managerul foarte bun” Vlad Voiculescu. De ce e vinovat chirurgul de excepție pentru situația creată vineri la spitalul ce-l manageriază? Pentru că, spun unii jurnaliști, a întârziat transformarea spitalului în spital COVID. Cu argumente, aceleași argumente care a scos spitalul din anexa care-l transforma într-unul COVID. Și se pare că managerul Ioan Cristian Stoica mai are o vină, aceea că știe să conducă și gestioneze un spital excelent. I se spune, ca și în cazul lui Raed Arafat, că se comportă ca și cum ar conduce feuda proprie.

Iar această ultimă variantă a fost susținută și astăzi de Rareș Bogdan: ”Un manager, cu tot respectul, inclusiv pentru dl. Stoica, un medic reputat, un om cu o experiență excepțională, dar, când ești managerul unui spital public, trebuie să înțelegi că, în afară de grija pacientului, trebuie să te supui unor rigori manageriale pe care le hotărăsc ministrul, secretarii de stat și politicile Guvernului cu privire la sănătatea publică. Nu poți să faci ce vrei tu că nu sunt pacienții tăi și nu e spitalul tău privat.”

Alfel spus, pe scurt, nu ascultă ordinele lui Vlad Voiculescu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel