Scandal Skripal. Lavrov, îngrijorat de răpirea fostului spion rus
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mihai Dumitru
WhatsApp
Cei doi cetățeni ruși care au avut de suferit în urma incidentului din Salisbury, Serghei și Iulia Skripal, ar fi fost „răpiți” de către serviciile secrete britanice, susține ministrul rus de externe, Serghei Lavrov.

Afirmația a fost făcută într-un interviu pe care Serghei Lavrov l-a acordat revistei italiane Panorama, transcrierea conversației fiind publicată miercuri pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe al Rusiei.

Rusia este îngrijorată

Lavrov sustine ca „partea rusă este deosebit de îngrijorata de starea de sănătate a celor doi Skripal”, care au fost ”atrași de către britanici în această provocare”. Refuzul autorităților din Regatul Unit de a acorda acces consular Rusiei la cei doi cetățeni ruși oferă motive să se considere ceea ce se întâmplă drept „răpire a lor sau izolare deliberată”.

Diplomația megafonului

Ministrul omite să spună că oficialii ruși nu au drept de acces la Iulia și Serghei Skripal din pricina faptului că statul rus este principalul suspect în cazul tentativei de asasinare. Potrivit lui Lavrov, în timp ce investighează cazul lui Skripal, Londra ar înlocui munca experților „cu declarații goale și diplomația megafonului”, aluzie la faptul că detaliile anchetei sunt făcute publice de autoritățile britanice.

Implicarea nedovedită

Șeful diplomației ruse se arată indignat de faptul că „implicarea nedovedită” a Rusiei în otrăvirea lui Serghei și Iulia Skripal cu substanța toxică Novichok a provocat decizia autorităților americane de a expulza 60 de membri ai misiunilor ruse din SUA și a închide consulatul din Seattle. Potrivit spuselor lui Lavrov, relația dintre Moscova și Washington continuă să se deterioreze.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel