Scandal sexual reamintit înainte de prezidențiale
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Cristina Alexandrescu
WhatsApp

Un scandal sexual a fost reamintit în plină campanie pentru prezidențiale. Monica Lewinsky, care a avut o relaţie amoroasă cu fostul președinte al Stalelor Unite Bill Clinton, a vorbit pentru prima oară despre asta. Regretă profund. 

"Eu regret profund ce s-a întâmplat între mine şi preşedintele Clinton", spune fosta funcţionară de la Casa Albă, după zece ani de tăcere. De ce a venit cu această declarație abia acum, înainte de prezidențiale? Ca să nu se mai şuşotească despre trecutul său, spune ea. "Sunt hotărâtă să am un sfârşit diferit la povestea mea", a precizat Lewinsky, în vârstă de 40 de ani, scrie nypost.com, citând Vanity Fair. 

Lewinsky subliniază că aventura consimțită între doi adulți a dus la o umilire publică, care i-a schimbat pentru totdeauna direcţia vieţii.

"Sigur, şeful meu a profitat de mine, dar întotdeauna o să rămân fermă în această privinţă: a fost o relaţie consensuală. Orice «abuz» a venit ulterior, când am fost făcută ţap ispăşitor, cu scopul de a-şi proteja poziţia sa puternică", a declarat Lewinsky. După acest scandal sexual, spune ea, a primit oferte ce i-ar fi adus sume de peste 10 milioane de dolari. Le-a refuzat. 

VEZI și: Monica Lewinsky va scrie o carte despre aventura sa cu Bill Clinton

Monica Lewinsky spune că a încercat să se angajeze de mai multe ori, însă "Nu am fost niciodată «destul de bună», pentru poziţia respectivă. În unele cazuri, eram potrivită pentru toate motivele greşite. «Bineînţeles, slujba ta presupune să participi la evenimentele noastre». Şi, desigur, acestea ar fi fost evenimente la care presa ar fi fost prezentă". 

Mai mult, Lewinsky își amintește că a avut tendințe sinucigașe din cauza scandalului sexual și a trecut prin momente grele în 2010, când Tyler Clementi, un tânăr în vârstă de 18 ani, de la Rutgers University, s-a sinucis după ce au apărut imagini cu el sărutându-se cu un alt bărbat. 

"Poate spunându-mi povestea voi fi capabilă să îi ajut pe alţii în cele mai grele momente de umilire", a mai declarat Lewinsky. Scopul mărturisirii ei ar fi să vorbească despre umilirea şi hărţuirea online în forumurile publice.

Însă, subiectul, vechi de un deceniu, nu este unul de actualitate, un exemplu actual de hărțuire online. Însă, în campania actuală, ca reprezentantă a democraților, candidează Hillary Clinton, iar materialul de presă poate avea două efecte asupra imaginii sale: s-o victimizeze sau, din contră, s-o ridicularizeze. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel