Scandal politic din cauza restricţiilor. Ministrul Sănătăţii din Spania, IGNORAT de Guvernul din Madrid. Oraşul NU se închide
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Ministrul Sănătăţii din Spania şi Guvernul comunităţii Madrid sunt în mijlocul unui scandal politic cauzat de noile restricţii. 

Conducerea comunităţii Madrid anunţă că nu va închide oraşul, ci va închide doar regiunile afectate de coronavirus, ignorând astfel recomandarea Ministerului Sănătăţii. Asta înseamnă că doar opt zone ale oraşului vor fi închise, zone în care locuiesc 167.000 de oameni. 

În aceste zone sunt peste 1000 de cazuri la 100.000 de locuitori, ca medie. Aici, reuniunile în grupuri mai mari de şase persoane vor fi interzise, barurile şi restaurantele se vor închide la ora 22:00, iar hotelurile vor fi deschise pentru cei care trebuie să se autoizoleze şi nu au unde, scrie La Vanguardia. 

"Comunitatea din Madrid ia deciziile. Noi am făcut recomandările. Vom vedea peste câteva zile cine a avut dreptate", a declarat Salvador Illa, ministrul Sănătăţii din Spania. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel