Scandal Nicușor Dan-Firea: "Cine a stricat acoperișul Arenei Naționale?" Dan: "Nu am putut scăpa de specialiștii ei"
Data publicării:
Autor: Dan Carp
WhatsApp
Nicușor Dan, ceartă cu Grindeanu: PSD e în continuare un partid anti-București. Inquam Photos / Ilona Andrei
Nicușor Dan, ceartă cu Grindeanu: PSD e în continuare un partid anti-București. Inquam Photos / Ilona Andrei
Scandalul pe tema stricării acoperișului Arenei Naționale dintre Nicușor Dan și Gabriela Firea continuă. Cei doi se acuză reciproc de stricarea acoperișului.

Nicușor Dan a reacționat la acuzațiile pe care Firea i le-a adus: 

"Fostul primar Firea spune trei minciuni pe subiectul acoperișului Arenei Naționale.

1. Spune că în decembrie 2020 acționarea defectuoasă a acoperișului a fost făcută de specialiștii aduși de mine. Nu, erau specialiștii aduși de ea în Compania Municipală Tehnologia Informației, de care nu am putut scăpa decât după Euro 2020, căci nu mai aveam timp să relicităm toate contractele în curs până la Euro.

2. Spune că acea acționare defectuoasă a stricat acoperișul. Nu, acoperișul era deja stricat și specialiștii de la Compania Municipală l-au blocat acționându-l deși știau că este stricat.

3. Mai spune ca a avut contract de mentenanță pentru acoperiș. Un astfel de contract nu exista," a reacționat Nicușor Dan. 

De la ce pornit totul

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat, vineri, că a semnat, cu o firmă cu 25 de ani de activitate în domeniu, contractul pentru repararea şi mentenanţa acoperişului Arenei Naţionale.

"Reparăm acoperişul Arenei Naţionale. Am semnat contractul pentru repararea şi mentenanţa acestuia, după ce timp de 11 ani nu a beneficiat de niciun fel de întreţinere specializată. Povestea acestui acoperiş este încă o dovadă a nepăsării foştilor primari Oprescu şi Firea, care în mandatele lor nu au asigurat, cum ar fi fost normal, o mentenanţă corespunzătoare. Indolenţa lor a dus la deteriorarea sistemului de tractare a acoperişului, municipalitatea fiind nevoită, de când am preluat mandatul de primar, să apeleze la alpinişti pentru a tracta manual sistemul de deschidere/închidere a acoperişului", a scris Nicuşor Dan, pe Facebook.

El a precizat că, potrivit contractului, stadionul va beneficia de servicii de reparaţii, mentenanţă şi întreţinere pentru acoperişul retractabil, cubul şi tabela electronică. Personalul autorizat va beneficia de instruire de specialitate pentru operarea acoperişului retractabil şi a cubului video de pe arenă, a menţionat primarul.

Potrivit acestuia, firma Aurocon Romania SRL, care se va ocupa de mentenanţă, are peste 25 de ani de activitate în domeniu şi a realizat automatizarea acoperişurilor mobile pentru stadionul BC Place - Vancouver, Canada, Dubai Mall - Dubai, Emiratele Arabe Unite, Castelul Josefsburg - Kufstein, Austria, arenele de tenis Rothenbaum - Hamburg, Germania.
 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel