Scandal la Valea Uzului. Csaba Asztalos: Se aplică dublul standard în aplicarea legii
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Preşedintele CNCD, Csaba Asztalos, a lansat un atac dur în direct la Antena 3 cu privire la scandalul de joi, 6 iunie, de la cimitirul din Valea Uzului. Asztalos a declarat că poliţia a aplicat un dublu standard în ceea ce priveşte aplicarea legii şi că, dacă vinovaţi de altercaţii ar fi fost etnicii maghiari, aceştia ar fi fost arestaţi pe loc. 

"Ieri s-a văzut faţa urâtă a României. Peste tot în lume, comemorarea victimelor celor două războaie mondiale se face la comun, dar noi suntem departe de o reconciliere istorică. Ar trebui să se discute despre problema reală de acolo. Adică o unitate administrativ teritorială, în speţă primăria Dărmăneşti, ilegal a amplasat acele cruci ale eroilor români, iar maghiarii spun că acele cruci au fost amplasate pe morminte ale soldaţilor din armata austro-ungară. Problemele se pot rezolva prin dialog, nu prin manifestări ca cea de ieri. Eu vă spun un lucru. Dacă ieri ceea ce s-a întâmplat ar fi fost făcut de maghiari, erau luaţi în dubă şi duşi la audieri. Se aplică un dublu standard în ceea ce priveşte aplicarea legii", a declarat preşedintele CNCD la Antena 3. 

Amintim că joi, 6 iunie, de ziua eroilor, la cimitirul din Valea Uzului a fost un scandal imens şi o confruntare între etnicii maghiari şi cei români. Nici măcar intervenţia jandarmilor nu a putut aplana conflictul, care putea degenera în orice moment. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel