Scandal la Institutul Cantacuzino. De ce a fost demisă directoarea instituției
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
agerpres_7466039
agerpres_7466039

Directoarea Institutului Cantacuzino, Aurelia Drăghici, a fost demisă, prin ordin al ministrului Sănătăţii.

După ce a fost demisă, Aurelia Drăghici a spus că ministrul Sănătății a făcut presiuni asupra ei pentru a pune pe piață vaccinul antigripal produs de Institutul Cantracuzino, deși acesta nu fusese autorizat de Agenția Națională a Medicamentului.

Pe de altă parte, Eugen Nicolăescu a declarat că singura instituție care poate aproba un produs farmaceutic este Agenția Națională a Medicamentului, Institutul Cantacuzino neavând nicio putere în această direcție, indiferent de presiuni.

Agenţia Naţională a Medicamentului a interzis punerea pe piaţă a vaccinului antigripal produs de Institutul Cantacuzino, după ce rezultatele testelor au indicat o concentraţie foarte mare de endotoxine, care ar putea să producă la administrare reacţii adverse, precum febră sau şoc anafilactic.

În locul Aureliei Drăghici va veni - în funcția de conducere - Radu Iordăchel, care fusese demis în iulie 2013, de către ministrul Eugen Nicolăescu, din cauza unor probleme de management. Acesta a fost repus în funcție după ce a câștigat în instanță suspendarea ordinului prin care a fost demis, până la judecarea cererii acestuia de anulare a dispoziției ministrului Sănătății, scrie MEDIAFAX.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel