Scandal între președintele Bulgariei și Wall Street Journal
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
presedintele.bulgariei
presedintele.bulgariei

Președintele Bulgariei, Rosen Plevneliev, neagă să fi declarat într-un interviu acordat Wall Street Journal că se pregătește să numească un guvern interimar, așa cum prestigiosul ziar a pretins.

”În timpul interviului de aproximativ o oră acordat The Wall Street Journal, președintele nu a spus că este pregătit să numească un guvern interimar”, transmite Administrația Prezidențială de la Sofia, citată de agenția Novinite.

Potrivit comunicatului, în timpul discuției șefului statului cu jurnalistul WSJ, a fost menționat un singur guvern interimar, cel numit în martie 2013.

Într-un interviu acordat WSJ, miercuri, președintele Plevneliev este citat spunând că este gata să numească un guvern interimar. De altfel, publicația a și titrat, în ediția sa online: ”Președintele Bulgariei este pregătit să nominalizeze un nou guvern”. ”Am avut trei guverne până acum în acest an. Poate vom avea cinci. Dacă acest guvern va demisiona, voi numi unul interimar”, se arată în articolul Wall Street Journal.

În același timp, premierul socialist Plamen Oreșarski a declarat aceleiași publicații că o demisie a Guvernului său nu ar face decât să destabilizeze țara.

Cabinetul lui Oreșarski a venit la putere în urma alegerilor generale din 12 mai anul curent.

Sofia a intrat în a 41-a zi de proteste consecutive. Manifestanții au acționat fără precedent, marți seara, când au blocat ieșirea din Parlament, nepermițându-le legislatorilor și jurnaliștilor aflați acolo să părăsească clădirea oficială. Autoritățile au răspuns violent.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel