Scandal în plen pe raportul Comisiei Roșia Montană. Sârbu: "Trece timpul, nu trec dosarele"
Data publicării:
Autor: Covrig Roxana
WhatsApp
plenul senatului
plenul senatului

Plenul Senatului a dezbătut, marți, Legea privind Roșia Montană. Preşedintele Comisiei parlamentare speciale pentru Roşia Montană, Darius Vâlcov (PSD), a propus plenului Senatului, respingerea proiectului de lege. Aceeași propunere a venit și din partea senatorului PNL Dian Popescu. Crin Antonescu declarase anterior că s-a ajuns la un compromis, Victor Ponta precizând că exploatarea minieră de la Roșia Montană se va face în baza Legii cadru, dacă se încadrează. 

Senatorul PDL Alexandru Pereş a acuzat că "această comisie specială a fost, de fapt, o comisie de anchetă. (...) Au pus la acest dosar diferite probe cu care se va sesiza sau nu Parchetul General. (...) Eu rămân cu un gust amar, căci asistăm la analizarea unui raport al unei comisii de anchetă".

"Trece timpul, trece, dar nu trec şi dosarele penale"

Liderul grupului PSD din Senat, Ilie Sârbu a declarat: "Pentru liniştea celor implicaţi în ceea ce a însemnat acest proiect, de când s-a aprobat, de când s-au făcut transferurile şi până astăzi, raportul a fost trimis la Parchetul General". El a subliniat că: "Vine vremea, şi după şase ani, şi după opt ani. Trece timpul, trece, dar nu trec şi dosarele penale. Măcar această satisfacţie să o avem, noi, parlamentarii, că am făcut lumină într-un caz. Nu mă refer la personae, nu ştiu care e vinovăţia unuia sau a altuia, dar Parchetul, când are în faţă un document atât de important de la Parlamentul României, nu de la o Cameră, nu cred că îşi va permite să se joace", scrie Mediafax.

"... nu vor avea sărbători liniştite"

Sârbu a avertizat: "Liniştea celor care au dat aceste semnături în mod abuziv, ilegal, a început să dispară, iar aceasta este satisfacţia parlamentarilor, care nu au pierdut timpul degeaba. (...) Cei care au fost implicaţi, părerea mea e că nu vor avea sărbători liniştite".

Planul a fost respins de Senat, prima cameră sesizată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel