Scandal în Parlament. Senatorii s-au făcut "vagabonzi" și "prostituate"
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Scandal în Parlament pentru ordonanța traseismului aleșilor locali. 

OUG 55/2014 a creat un adevărat scandal în Senat, arată Digi 24. Opoziția a pierdut cei mai mulți primari. Senatorii au fost chemați să voteze decizia Guvernului care s-a aplicat deja. Proiectul a trecut la limită după ce în sală şi-au făcut apariţia miniştrii Bugetului şi Cercetării, care au lăsat problemele de la Guvern pentru a asigura cvorumul la Senat.

Opoziția a aruncat replici dure:

Alin Tişe, senator PDL: "Acestea sunt prostituate politice."

Puiu Haşotti, liderul senatorilor PNL: "Aceşti traseişti politici, primarii, care au practicat vagabondajul politic, au fost momiţi pentru doi arginţi."

Puiu Haşotti, liderul senatorilor PNL: "Acest act normativ este cel mai scandalos elaborat de un Guvern al României în ultimii 25 de ani".

Cristian Dumitrescu, vicepreşedintele Senatului: "Îmi cer scuze eu pentru ideea că cel care se deplasează de la un partid la altul este un vagabond. Nu este o calificare care se poate utiliza în cupola Senatului României".

Aleşii Puterii i-au acuzat pe cei din opoziţie de ipocrizie:

Ilie Sârbu, liderul senatorilor PSD: "În Hunedoara, 20 şi ceva de primari au trecut la PNL cu Moloț, care acum dă explicații. Toţi sunt vagabonzi. Bine că i-aţi primit".

Intervenţia senatorului Tudor Barbu care a trecut de la PP-DD la PNL a fost aspru contestată.

Tudor Barbu, senator PNL: "Discutăm aşa cum s-a spus despre una dintre cele mai abominabile decizii luate de un Guvern postdecembrist".

Ilie Sârbu, liderul senatorilor PSD: "Doar o simplă întrebare am de adresat domnului Barbu. În ce categorie sunteţi? La prostituţie, la vagabonzi, la trădători?"

De OUG 55/2014 au profitat 500 de primari, care au schimbat partidul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel