Urmărește emisiunea live
Scandal în Parlament la dezbaterea bugetului
Data publicării:
Autor: Covrig Roxana
WhatsApp
Parlament-buget
Parlament-buget

Bugetul a fost motiv de scandal, miercuri, în Parlament. Tensiunile au dus la retragerea democrat-liberalilor. Președintele PDL, Vasile Blaga, a anunțat că democrat-liberalii au părăsit sala de plen. Ulterior, liderii PDL s-au întors. 

Parlamentarii PDL au părăsit sala de plen în semnde protest. Ei argumentează că o parte din amendamentele depuse la proiectul de buget nu se regăsesc în anexe și nu pot fi susținute în plenul reunit, chiar dacă a existat o înțelegere anterioară putere-opoziție, scrie pesurse.ro.

Vasile Blaga a acuzat puterea că omiterea anexelor este pentru a menține o imagine de fațadă. El spune că au fost omise unele amendamente la bugetul de stat din anexe pentru a scurta timpul de dezbatere a bugetului de stat pe 2013 şi a se încadra în termenul promis premierului Victor Ponta.

Liderul PDL a avertizat că aleşii democrat-liberali nu vor participa nici la votul final asupra bugetului dacă amendamentele lor nu vor fi reintroduse în anexe. Totuși, Blaga s-a arătat convins că USL va reacţiona şi va reintroduce amendamentele. Ulterior, liderii PDL s-au întors în sala de plen.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel